inlocuitor-dithane-ce-alternative-exista-cum-sa-le-folosesti.jpg
inlocuitor-dithane-ce-alternative-exista-cum-sa-le-folosesti.jpg

Inlocuitor Dithane. Ce alternative exista si cum sa le folosesti


Inlocuitor Dithane. Afla ce alternative exista la acest fungicid de contact, dar si cum sa le utilizezi in mod corect pentru a tine la distanta bolile plantelor din gradina ta. Ce trebuie sa stii si la ce culturi se pot utiliza tratamentele.

Inlocuitor Dithane. Ce alternative exista si cum sa le folosesti – Cuprins:

Ce este Dithane?

Mana cartofului
Mana cartofului

Inainte sa vorbim despre un inlocuitor pentru Dithane, ar trebui sa stii ce contine acest fungicid si pentru ce culturi poate fi utilizat.

Daca inca nu stiai, Dithane este unul dintre cele mai cunoscute fungicide de contact disponibile pe piata si are un spectru larg de combatere.

Acest fungicid contine ca si substanta activa mancozeb (80%) si face parte din grupa de toxicitate 3, mai exact este un produs moderat toxic.

Pentru cei ce nu stiu, fungicidul de contact poate proteja plantele doar atunci cand acea substanta activa acopera planta. Asadar, trebuie aplicat atunci cand nu exista precipitatii, spre deosebire de fungicidele sistemice care penetreaza tesuturile plantelor si rezista pentru o perioada indelungata de timp, chiar daca ploua.

Totodata, trebuie mentionat faptul ca Dithane nu este compatibil cu produse alcaline precum zeama bordeleza sau calciu, insa este compatibil cu majoritatea insecticidelor si fungicidelor.

Dithane se poate utiliza in culturile de tomate, castraveti, cartofi, ceapa, dar si pentru pomii fructiferi precum caisul, piersicul sau prunul.

Fungicidul tine la distanta urmatoarele boli: mana, rizoctonioza, fuzarioza, basicarea frunzelor la tomate, septorioza, cancerul bacterian, patarea cafenie a frunzelor de tomate, putregaiul cenusiu, ciuruirea frunzelor, rapanul, antracnoza cucurbitaceelor, basicarea frunzelor de piersic sau nectarin sau patarea rosie a frunzelor de prun.

Inlocuitor Dithane. Cum sa utilizezi produsele alternative

Inlocuitor Dithane
Inlocuitor Dithane

Inlocuitor Dithane. Asadar, acum ca stii cum actioneaza acest fungicid de contact si ce boli tine la distanta, ar trebui sa stii si ce alternative exista pe piata.

Un prim inlocuitor pentru acest produs este Fortuna Max, un fungicid de contact ce poate proteja culturile impotriva bolilor precum putregaiul cenusiu, mana cepei, mana tomatelor, fuzarioza, rizoctonioza, septorioza sau rugina.  Poti aplica doar 5 tratamente intr-un an!

Un alt inlocuitor pentru Dithane este Champ 77 WG, un fungicid ce poate preveni sau stopa mana sau arsurile bacteriene la legume, vita de vie si pomi fructiferi.

Citeste si: Inlocuitor Topsin. Cum sa protejezi plantele si ce alternative exista

Topsin 70 WDG este un fungicid sistemic ce contine ca si substanta activa Tiofanat metil (70%). Acesta poate fi utilizat pentru a tine la distanta boli precum rapanul, patarea rosie a frunzelor de prun, patarea cafenie a frunzelor de tomate, fuzarioza, putregaiul alb, putregaiul cenusiu ori basicarea frunzelor de piersic sau nectarin.

Merpan 80 WDG este un fungicid cu actiune multi-site ce poate fi utilizat cu succes ca si inlocuitor pentru Dithane. Bolile pe care la poate trata sunt: mana, rapanul sau rizoctonioza.

La final, iti mai recomandam Polyram DF, un fungicid de contact produs de BASF ce tine la distanta boli precum mana cartofului, mana cepei, mana castravetilor, patarea cafenie a frunzelor de tomate, sau rapanul.