Ingrijirea cactusilor iarna. Cum sa o faci si care sunt regulile esentiale
Ingrijirea cactusilor iarna. Cum sa o faci si care sunt regulile esentiale

Ingrijirea cactusilor iarna. Cum sa o faci si care sunt regulile esentiale


Ingrijirea cactusilor iarna. Afla cum sa faci acest lucru, dar si care sunt regulile esentiale pentru ca plantele tale sa reziste pe perioada sezonului rece. Iata ce trebuie sa stii si cum sa iti protejezi catusii.

Ingrijirea cactusilor iarna. Cum sa o faci si care sunt regulile esentiale – Cuprins:

Ingrijirea cactusilor iarna. Cum sa faci asta in mod corect

Ingrijirea cactusilor iarna
Ingrijirea cactusilor iarna

Ingrijirea cactusilor iarna este esentiala pentru cei ce vor ca plantele sa reziste pe durata sezonului rece, asa ca ar fi bine sa stii si tu ce trebuie sa faci. Majoritatea speciilor de cactusi intra in perioada de repaus vegetativ atunci cand iarna soseste, asa ca tebuie sa stii cum sa ii protejezi.

In primul rand, pentru ca plantele tale sa infloreasca atunci cand vine primavara, iti sugeram sa le tii in camere racoroase, unde temperatura este cuprinsa intre 8 si 12 grade Celsius.

Cactusii pot rezista fara probleme si in pivnite sau beciuri, unde temperatura este cuprinsa intre 5 si 10 grade Celsius. Daca faci acest lucru, incepand cu luna martie va trebui sa scoti planta la lumina insa in mod gradual.

Nu o scoate direct in soare pentru ca acest lucru ii va provoca arsuri. Poti scoate planta afara si o poti acoperi cu o carpa subtire, insa obisnuieste-o din nou cu lumina in mod treptat. Ingrijirea cactusilor iarna trebuie facuta in mod corect!

Daca nu beneficiaza de apa sau caldura, cactusii intra in perioada de repaus vegetativ, iar aceasta poate dura aproximativ 4-5 luni. Dupa ce trece aceasta perioada, cactusii vor inflori.

Cactus
Cactus

Totusi, ia in considerare faptul ca pe toata durata iernii ar fi bine ca plantele tale sa beneficieze de lumina, asa ca un pervaz poate fi locul ideal pentru ca acestia sa stea. Tocmai de aceea, ingrijirea cactusilor este foarte importanta si iarna.

Ar fi bine sa nu fortezi cresterea acestora, pentru ca in perioada de repaus vegetativ planta trebuie sa se regenereze. Tocmai de aceea, este bine sa nu tii cactusii la temperaturi ridicate pe perioada iernii.

Mai mult, ar fi bine ca din luna noiembrie sa incepi sa le administrezi apa din ce in ce mai rar. In cazul in care tulpina cactusului da semne ca are nevoie de apa si se stafideste, atunci ar fi bine sa il uzi saptamanal, insa cu o cantitate foarte mica de apa.

Citeste si: Ingrijire Cactusul Craciunului sau Craciunita. Cum sa infloreasca toata iarna

Atunci cand te ocupi de ingrijirea cactusilor iarna, in nici un caz sa nu pui apa rece plantelor, pentru ca acestia nu o vor absorbi, asa ca de fiecare data cand ii uzi foloseste apa la temperatura camerei. Chiar si cactusii aflati in perioada de repaus vegetativ au nevoie de apa o data pe luna, asa ca nu uita sa faci asta!

Bineinteles, cactusul are nevoie si de aer proaspat, asa ca ar fi bine sa deschizi geamul in zilele cu soare timp de 1-2 ore. Retine faptul ca acest lucru trebuie facut doar in zilele cu soare, nu si in cele in care temperaturile sunt negative.

Daca nu ai o camera racoroasa, trebuie sa stii ca poti tine cactusii si la temperaturi de 20 de grade Celsius, insa aceasta trebuie neaparat tinuta la lumina. Udarea se va face o data pe luna, planta nu va avea nevoie de mai mult.