Ingrijire orhidee uscata. Afla cum poti sa readuci planta la viata si care sunt pasii pe care sa ii urmezi daca floarea are frunze galbene ori s-a ofilit. Ce ne sfatuiesc expertii sa facem in acest caz sau atunci cand frunzele orhideei cad.
Ingrijire orhidee uscata. Cum sa ingrijesti planta pentru a isi reveni
Ingrijire orhidee uscata. Trebuie sa recunoastem faptul ca orhideele sunt unele dintre cele mai frumoase plante de apartament, insa daca nu le ingrijim corect acestea se pot ofili destul de repede. Iata ce trebuie sa stii despre plantele care dau semne de ofilire.
In primul rand, expertii spun ca atunci cand petalele plantelor inceps a se usuce si cad, inseamna ca planta intra in perioada de repaus vegetativ. Asadar, in aceasta perioada trebuie sa o uzi mai putin si sa o tii in locuri cu temperatura mai scazuta, cuprinsa intre 15 si 18 grade Celsius.
Daca planta ta nu mai infloreste si incepe sa se ofileasca, ar trebui sa verifici radacinile acesteia. O solutie poate fi inlocuirea ghiveciului cu unul nou si mai mare. In cazul in care planta ta are deja radacinile mari si acestea au iesit prin gaurile de drenaj ale ghiveciului atunci cu siguranta are nevoie de unul mai mare pentru a se dezvolta in continuare.
Atunci cand faci transplantarea orhideei intr-un ghiveci mai mare iti sugeram sa cumperi si un substrat special pentru aceste plante. Il poti gasi la magazinele de specialitate sau cele de bricolaj, iar astfel te asiguri ca planta va creste in mod corect in continuare.
Starea de sanatate a radacinilor iti va spune mai multe despre programul de udare al plantei. De multe ori, radacinile se pot usca din cauza faptului ca planta nu primeste destula apa.
In caz contrar, daca radacinile sunt moi la atingere atunci acesta este un semn de putrezire al acestora. Asadar, mare grija si la cantitatea de apa pe care o folosesti pentru a uda planta. Mare atentie si la acest aspect!
Pentru a ingriji o orhidee uscata mai poti folosi o solutie cu apa si scortisoara, mai exact vei avea nevoie de 500 ml de apa si 1 lingura cu scortisoara macinata. Pune cele doua ingrediente intr-un castron si amesteca-le foarte bine, iar apoi baga ghiveciul in solutie timp de 30 de minute.
Citeste si: Ingrasamant orhidee facut in casa. Cum sa il prepari, 3 retete utile
Apa cu scortisoara o sa ajute radacinile uscate ale plantei care sunt afectate de putrezire. Scortisoara are efect antifungic si antibacterian, ceea ce inseamna ca este ideala pentru a stimula regenerarea radacinilor.
Lumina soarelui este iarasi foarte importanta pentru ca planta sa se dezvolte in mod corect. De regula, frunzele prind o culoare verde inchis si planta nu se mai dezvolta. Solutia va fi sa lasi planta mai mult in lumina soarelui sau sa schimbi locul in care sta ghiveciul.
Nu uita de faptul ca orhideele au nevoie de o umiditate ridicata, asa ca daca aerul din casa ta este destul de uscat atunci ar trebui sa te asiguri ca folosesti un recipient cu pulverizator plin cu apa pentru a crea un mediu perfect. O alta solutie este sa pui ghiveciul langa un umidificator sau in baie, insa asigura-te ca beneficiaza de destula lumina.