Frunze lipicioase la trandafiri. Cum sa rezolvi acest lucru si care este cauza
Frunze lipicioase la trandafiri. Cum sa rezolvi acest lucru si care este cauza

Frunze lipicioase la trandafiri. Cum sa rezolvi acest lucru si care este cauza


Frunze lipicioase la trandafiri. Cum sa rezolvi acest lucru, dar mai ales de ce se intampla. Care este cauza si ce tratament sa aplici la florile din gradina ta, pentru a te asigura ca acestea vor creste in mod corect.

Frunze lipicioase la trandafiri. Cum sa rezolvi acest lucru si care este cauza – Cuprins:

Frunze lipicioase la trandafiri. De ce se intampla acest lucru?

Afide pe boboc de trandafir
Afide pe boboc de trandafir

In primul rand, trebuie sa stii ca acele frunze lipicioase la trandafiri te anunta ca acestia sunt afectati de afide sau paduchii verzi. Este primul semn pe care trebuie sa il iei in considerare, in cazul in care nu ai observat acele insecte mici si verzi pe care le gasim pe boboci sau flori, sau pe suprafata inferioara a frunzelor.

Afidele ataca trandafirii si se hranesc cu seva plantei, asa ca acele urme lipicioase sunt excrementele acestor paduchi verzi. In acelasi timp, aceste urme lipicioase vor atrage si alte insecte precum mustele, albinele, dar mai ales furnicile.

Cu toate ca aceasta substanta lipicioasa nu daunaeaza frunzelor, faptul ca insectele se hranesc cu seva plantei cu siguranta o sa dauneze. In timp, trandafirii se pot usca, vor inflori mai putin, iar florile nu vor mai fi atat de mari si frumos mirositoare.

Cum sa rezolvi acest lucru si cum combati afidele la trandafiri

Frunze lipicioase la trandafiri
Frunze lipicioase la trandafiri

Frunze lipicioase la trandafiri. Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa scapi de micile insecte care suc seva plantei. Exista mai multe moduri, insa daca vrei sa mergi pe calea naturala, atunci trebuie sa stii ca buburuzele sau viespile se hranesc cu aceste afide.

In cazul in care este vorba de un atac mai putin puternic, poti scapa de afide cu un jet puternic de apa. Totusi, trebuie sa mai stii ca poti combate paduchii verzi la trandafiri folosind ulei esential de neem sau un insecticid facut chiar de tine, pe baza de sapun de casa.

Pentru a prepara un litru de spray cu ulei de neem, o sa ai nevoie de un 1 litru de apa calda. 5 ml de ulei de neem si 2 ml de sapun lichid, care va actiona ca si emulsificator. Amesteca foarte bine totul, iar apoi aplica-l pe trandafirii atacati de afide.

Citeste si: Schema tratament trandafiri. Cum sa ii stropesti si ce produse sa folosesti

Insecticidul pe baza de sapun de casa se prepara foarte simplu daca vrei sa scapi de acele frunze lipicioase la trandafiri. Ai nevoie de o lingura de sapun ras pe care il dizolvi in putina apa calda, iar apoi trebuie sa pui totul intr-un litru de apa. Pulverizeaza amestecul pe suprafetele afectate.

Ambele solutii se aplica dimineata sau seara, in nici un caz in timpul zilei, daca vorbim despre o zi cu mult soare. De asemenea, ar fi bine sa le depozitezi intr-un loc sigur, dupa folosire.

Iti sugeram sa nu aplici prea mult ingrasamant la trandafiri, pentru ca o cantitate prea mare de azot o sa dezvolte prea mult sistemul foliar (frunzele), iar afidele vor fi atrase de acest „ospat”. Mai poti folosi si acele capcane lipicioase care atrag afidele si le elimina.

Dupa ce ai terminat cu aplicarea tratamentului si au trecut cateva zile, poti curata frunzele plantelor cu un jet de apa. Daca sunt multe frunze afectate, le poti curata folosind o laveta umeda. Stim ca va dura mai mult, insa asa te asiguri ca nu vei atrage si alte insecte precum furnicile.