Frunze galbene la ficus. Cum sa previi si care sunt cauzele
Frunze galbene la ficus. Cum sa previi si care sunt cauzele

Frunze galbene la ficus. Cum sa previi si care sunt cauzele


Frunze galbene la ficus. Afla cum sa previi acest lucru, dar mai ales care sunt cauzele pentru care frunzele plantei tale isi schimba culoarea. Iata de ce se ingalbenesc frunzele de ficus si ce poti face pentru a iti vindeca planta.

Frunze galbene la ficus. Cum sa previi si care sunt cauzele – Cuprins:

De ce se ingalbenesc frunzele la ficus, care sunt cauzele

Frunze galbene la ficus
Frunze galbene la ficus

Pentru a putea rezolva acest lucru, este necesar sa stii si care sunt cauzele. De ce se ingalbenesc frunzele acestei plante si care sunt factorii care pot duce la asta. Iata ce trebuie sa stii.

Principalul motiv care duce la ingalbenirea frunzelor de ficus este apa. Aceasta poate fi administrata intr-o cantitate prea mare sau prea mica. Asadar, este necesar sa stii si cand ar trebui sa uzi ficusul.

Frunze galbene la ficus. Conform expertilor, inainte de a uda ficusul ar fi bine testezi solul cu degetul. Daca primul strat de 4-5 cm de pamant este uscat, atunci planta are nevoie de apa. Daca nu, nu e cazul sa uzi excesiv planta.

Citeste si: Cum sa plantezi Aubrieta. Ingrijire, inmultire si conditii de crestere

Nu uita de faptul ca ghiveciul in care este pus ficusul trebuie sa aiba un drenaj bun. Verifica daca excesul de apa se scurge, pentru ca prea multa apa o sa dauneze plantei.

Alte motive pentru care frunzele se ingalbenesc pot fi legate de faptul ca planta are parte de foarte putina lumina sau de o temperatura scazuta pe timpul iernii.

Chiar si daunatorii pot fi o cauza pentru ingalbenirea frunzelor. Daca planta e afectata de musculita alba sau afide, te sfatuim sa incerci un insecticid natural. Gasesti aici reteta si modul de preparare.

Frunze galbene la ficus. Cum sa previi acest lucru

Ingrijire ficus
Ingrijire ficus

Frunze galbene la ficus. Ar trebui sa stii ca ficusul prefera lumina indirecta a soarelui, asa ca cel mai bine ar fi sa tii ghiveciul intr-un loc unde va beneficia de o astfel de lumina. Mai mult de cat atat, temperatura ideala pentru aceasta planta este cuprinsa intre 18 si 27 de grade Celsius.

In cazul in care temperaturile cresc prea mult, iti sugeram sa muti ficusul pe balcon sau in curte. Nu il tine in casa cand este prea cald, deoarece s-ar putea sa te lovesti de aceeasi problema.

In acelasi timp, ingalbenirea frunzelor ar putea fi un semn ca planta are nevoie de un ghiveci nou. In cazul in care a crescut si ghiveciul este mult prea mic, ar fi bine sa muti planta intr-un ghiveci mai mare.

Citeste si: Cum sa folosesti cenusa la trandafiri si ce efecte are

Mare atentie cand faci transplantarea plantei! Scoate cu grija planta din ghiveci fara sa ii rupi radacinile si scutura-le de pamant. Daca acestea sunt moarte sau moi, ar trebui sa le tai. Atunci cand pui ficusul in ghiveci, nu uita sa lasi loc si pentru apa.

Asadar, nu umple ghivechiul cu pamant pana la linia ghiveciului, lasa 3 centimetri pentru a te asigura ca in momentul in care uzi planta apa nu va curge pe jos.

Orice schimbare de mediu, chit ca e vorba de temperatura sau lumina poate duce la ingalbenirea frunzelor de ficus. Daca ai facut acest lucru, inseamna ca planta se adapteaza noului mediu, asa ca ai putina rabdare si da-i timp sa isi revina. Asta daca nu vrei frunze galbene la ficus.

Nu fertiliza ficusul in exces. Chiar daca ai impresia ca ii faci bine, s-ar putea sa se intample fix invers. Respecta cantitatile pe care le gasesti pe eticheta produsului folosit si atunci te asiguri ca nu se va intampla nimic rau cu planta ta.