Cum sa cultivi si sa ingrijesti floarea creasta cocosului (Celosia)
Cum sa cultivi si sa ingrijesti floarea creasta cocosului (Celosia)

Cum sa cultivi si sa ingrijesti floarea creasta cocosului (Celosia)


Cum sa cultivi floarea creasta cocosului (Celosia). Afla cand trebuie sa pui semintele, dar si care sunt secretele pentru a creste aceasta planta erbacee in gradina ta. Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand te decizi sa plantezi aceasta floare in curtea ta.

Cum sa cultivi si sa ingrijesti floarea creasta cocosului (Celosia) – Cuprins:

Cum sa cultivi semintele de floarea creasta cocosului (Celosia)

Floarea creasta cocosului
Floarea creasta cocosului

In cazul in care nu stiai, iti spunem ca aceasta planta este anuala si isi are originea din regiuni tropicale precum Asia sau Africa.

Florile sunt de dimensiuni mici, colorate sau albe. In acelasi timp, planta poate avea o inaltime cuprinsa intre 10 si 60 cm.

Floarea creasta cocosului. Deoarece aceasta floare este destul de greu de mutat din ghiveci in pamant, iti recomandam sa plantezi semintele direct in gradina ta.

Totusi, acest lucru trebuie facut dupa ce temperatura solului depaseste 21 de grade Celsius si dupa ce nu mai exista pericol de inghet.

Citeste si: Zambile in ghiveci. Cum sa ingrijesti aceste flori

Acopera semintele si asigura-te ca mentii solul umed. Acestea trebuie semanate la o adancime de 2 centimetri, dar si la o distanta de 10-15 centimetri de alte seminte.

Creasta cocosului (Celosia)
Creasta cocosului (Celosia)

Dupa aproximativ doua saptamani, rasadurile vor aparea, asa ca nu va trebui sa astepti atat de mult.

Desigur, poti pune semintele de floarea cocosului (Celosia) si in sere, dar trebuie sa stii ca temperatura trebuie sa fie de 20-22 de grade Celsius. Acestea vor germina in aproximativ doua saptamani.

Floarea creasta cocosului. Cea mai mare problema atunci cand vrei sa plantezi aceste rasaduri din ghiveci in pamant este ca acestea se vor opri din crescut din cauza faptului ca mediul le-a fost schimbat.

Citeste si: Plante companion. Cum sa protejezi legumele din gradina impotriva daunatorilor

Asigura-te ca pamantul care inconjoara planta este identic cu cel pe care l-ai folosit in ghiveci.

Locatia este si ea foarte importanta. Floarea creasta cocosului are nevoie de lumina soarelui, dar si un sol bine drenat. Udarea acestei plante trebuie sa fie facuta cu regularitate, iar substratul trebuie sa fie mereu umed.

Apa nu trebuie sa fie foarte rece, asa ca ai foarte mare atentie, deoarece schimbarile de temperatura pot imbolnavi planta.

Pe perioada iernii, cantitatea de apa si intervalul de udare se reduc, deoarece aceasta intra in perioada de repaus vegetativ.

Cum sa ingrijesti Celosia

Celosia
Celosia

Floarea creasta cocosului. In timpul verii, atunci cand temperaturile sunt foarte ridicate, pamantul din jurul plantei trebuie sa fie in permanenta umed. Uda planta regulat, folosind o cantitate mare de apa.

Fertilizarea acestor flori se face de doua ori pe luna. Se recomanda tabletele de ingrasaminte cu eliberare prelungita, deoarece acestea actioneaza pe o perioada mai lunga de timp.

Citeste si: Cum sa ingrijesti muscatele tiroleze sau curgatoare

Avantajul principal este ca florile acestei plante vor rezista pe parcursul mai multor luni, pana toamna tarziu. De asemenea, florile se pot usca si le poti tine in casa pe toata perioada iernii.

In cazul in care o tii in ghiveci, floarea creasta cocosului trebuie amplasata pe pervazul ferestrelor, pe terasele care beneficiaza de mult soare sau pe balcoane.

Boli si daunatori. Vestea buna, este ca floarea creasta cocosului va rezista foarte bine si nu este pusa in dificultate. Totusi, in caz ca se intampla, iti recomandam sa folosesti fungicide.