Erbicid natural facut in casa. Cum sa il prepari si care sunt cele mai bune retete
Erbicid natural facut in casa. Cum sa il prepari si care sunt cele mai bune retete

Erbicid natural facut in casa. Cum sa il prepari si care sunt cele mai bune retete


Erbicid natural facut in casa. Afla cum sa il prepari, dar si care sunt cele mai bune retete care te ajuta sa cureti suprafata solului de buruieni. Ce trebuie sa stii si de ce ingrediente ai nevoie!

Erbicid natural facut in casa. Cum sa il prepari si care sunt cele mai bune retete – Cuprins:

Erbicid natural facut in casa. Cum sa il utilizezi si de ce ingrediente ai nevoie

Erbicid natural facut in casa
Erbicid natural facut in casa

Erbicid natural facut in casa. Daca si tu vrei o alternativa la produsele chimice din magazine, atunci o sa iti spunem care sunt cele mai bune retete pentru a prepara o astfel de solutie.

Utilizand aceste solutii preparate in casa te asiguri ca acestea au un impact redus asupra mediului, dar in acelasi timp vei mentine si biodiversitatea in gradina. Insectele benefice nu vor fi afectate, asa ca poti tine sub control si daunatorii ori mentine sanatatea albinelor in procesul de polenizare.

Una dintre retete include faina de porumb. Nu malaiul, ci acea pulbere care ramane dupa ce boabele de porumb sunt macinate. Tot ce trebuie sa faci este sa presari aceasta faina pe suprafata de sol atunci cand vine primavara sau ori de cate ori este necesar, iar dupa aceea sa uzi pamantul foarte bine.

Dupa ce ai presarat faina, suprafata de pamant se lasa sa se usuce foarte bine pentru a actiona. Explicatia este destul de simpla, aceasta faina impreuna cu apa va elibera proteine in sol, iar radacinile buruienilor vor fi impiedicate sa creasca. Totodata, aceasta faina contine si azot, ceea ce inseamna ca are rol si de ingrasamant.

Un ingredient banal din bucatarie si anume otetul, este ingredientul perfect pentru a putea scapa de buruienile din curtea ta. O sa ai nevoie de otet cu concentratie de 5% sau mai mare, dar si de apa, sare de masa ori bicarbonat de sodiu.

Pentru a prepara solutia se vor pune cantitati egale de apa si otet, iar apoi 2-3 linguri de sare sau bicarbonat de sodiu. Daca exista multe buruieni sau acestea pur si simplu nu vor sa dispara, atunci poti elimina apa din reteta.

Erbicid cu otet
Erbicid cu otet

Amesteca foarte bine inainte de utilizare, iar apoi pulverizeaza solutia pe frunze, insa mare atentie pentru ca trebuie sa eviti aplicarea acesteia pe plantele pe care doresti sa le pastrezi in gradina ta.

De asemenea, mai poti prepara un erbicid natural facut in casa cu apa calda si sare de masa. O sa ai nevoie de un litru de apa, in care pui 3-4 lingurite cu sare de bucatarie. Amesteca foarte bine pana ce sarea se dizolva, iar apoi foloseste-o pentru a uda buruienile direct la radacina.

Chiar si apa clocotita poate fi utilizata pentru a lupta impotriva buruienilor. Tot ce iti trebuie este un ibric cu apa clocotita, pe care sa il folosesti pentru a uda buruienile. Mare atentie, totusi, atunci cand o folosesti!

Citeste si: Combaterea buruienilor. Cum sa le elimini folosind doar metode 100% naturale

O alta reteta de erbicid este cea cu sapun de casa si apa. Nu folosi orice tip de sapun din comert ci doar sapunul facut in casa! Pentru a prepara solutia o sa ai nevoie de 100 grame de sapun de casa pe care sa il dai prin razatoare si un litru de apa calduta.

Sapunul se da prin razatoare pentru a grabi procesul de dizolvare, insa trebuie sa stii ca acesta se va dizolva complet abia in doua zile.

Dupa ce sapunul s-a dizolvat solutia se va pulveriza peste buruieni. Este indicat sa stai si cu ochii pe prognoza meteo, pentru ca daca o sa ploua in urmatoarele doua zile, atunci va trebui sa aplici insecticidul din nou!