Cum sa prepari un erbicid natural pentru buruieni si ce trebuie sa contina
Cum sa prepari un erbicid natural pentru buruieni si ce trebuie sa contina

Cum sa prepari un erbicid natural pentru buruieni si ce trebuie sa contina


Cum sa prepari un erbicid natural pentru buruieni. Afla ce trebuie sa contina aceasta solutie, dar si cum o poti folosi pentru a tine la distanta buruienile din gradina ta. Invata sa folosesti alternative bio cu care sa iti protejezi plantele din gradina.

Cum sa prepari un erbicid natural pentru buruieni si ce trebuie sa contina – Cuprins:

Erbicid natural pentru buruieni. Cum sa il prepari si ce ingrediente sa folosesti

Erbicid natural pentru buruieni
Erbicid natural pentru buruieni

Buruienile reprezinta o problema pe toata durata sezonului cald, asa ca daca vrei o alternativa la pesticide, o sa iti spunem cum sa prepari un erbicid natural pentru buruieni. Nu de alta, dar cu totii cautam solutii cat mai putin daunatoare pentru mediul inconjurator.

Prima solutie pe care o poti prepara contine trei ingrediente: sare, otet si apa. Pentru a o prepara, o sa ai nevoie de 2 litri de apa, un litru de otet si 3 linguri cu sare. Toate aceste ingrediente se amesteca foarte bine pana ce sarea se va dizolva, iar apoi se va pulveriza pe buruieni.

Mare atentie sa nu pulverizezi acest erbicid natural pentru buruieni si pe plantele pe care vrei sa le protejezi. Si inca ceva, solutia se va folosi doar o data pe luna!

O alta solutie pentru eliminarea buruienilor este faina de porumb. Nu vorbim despre malai, ci despre acea pulbere generata in timpul procesului de macinare a porumbului.

Metoda de utilizare este simpla, faina de porumb se presara primavara pe sol, iar apoi ori de cate ori este necesar. Dupa presarare, pamantul se va uda, iar apoi se lasa sa se usuce pentru ca faina sa aiba efect.

Faina va elibera proteine in sol, iar acest lucru va impiedica cresterea radacinilor la buruieni. Pe langa asta, faina de porumb contine si azot, ceea ce inseamna ca este ideala pentru a fi utilizat ca si ingrasamant cu eliberare lenta. Asadar, acest erbicid natural pentru buruieni are rol si de ingrasamant.

Buruieni in gradina
Buruieni in gradina

O alta solutie pe care o poti utiliza este apa cu sapun de casa. Neaparat sa folosesti sapun de casa si nu sapun cumparat din comert!

Pentru prepararea solutiei o sa ai nevoie de 100 grame sapun de casa pe care trebuie sa il razi si sa il dizolvi intr-un litru de apa.

Lasa sapunul timp de 1-2 zile in apa pana ce se va dizolva complet, dupa care foloseste solutia pentru a o pulveriza pe buruieni. Totusi, este indicat sa folosesti solutia daca in urmatoarele 2 zile nu o sa ploua pentru ca in caz contrar, nu va avea niciun efect!

Mai poti prepara un erbicid natural pentru buruieni folosind 3 litri de otet alb, peste care adaugi 300 g de sare si o lingura cu sapun de vase.

Citeste si: Cum sa scapi de buruienile dintre rosturile pavajelor si cum previi aparitia acestora

Toata solutia se amesteca foarte bine, iar apoi se va pulveriza pe buruieni. Mare atentie sa nu o aplici in zilele cu vant puternic, pentru ca este posibil sa ajunga si pe plantele pe care vrei sa le protejezi si sa le distruga.

Totusi, cea mai ecologica metoda de a tine buruienile la distanta va ramane mulcirea. Practic, vei acoperi suprafata de sol cu rumegus, paie sau scoarta de copac si din cauza faptului ca lumina nu va mai patrunde buruienile nu vor mai creste deloc.

Mulcirea este o metoda des utilizata ca si erbicid natural pentru buruieni, mai ales in culturile de legume. Pe langa faptul ca va tine la distanta buruienile, stratul de mulci va mentine si umiditatea in sol pe perioada sezonului cald cand temperaturile cresc foarte mult.