Defectiuni aparat aer conditionat. Cum sa iti dai seama de acestea din timp
Defectiuni aparat aer conditionat. Cum sa iti dai seama de acestea din timp

Defectiuni aparat aer conditionat. Cum sa iti dai seama de acestea din timp


Defectiuni aparat aer conditionat. Cum sa iti dai seama de acestea si ce trebuie sa stii. Verile au devenit in ultimii ani din ce in ce mai calduroase, motiv pentru care in ziua de astazi aparatul de aer conditionat este nelipsit aproape din nicio casa. Oricat de mult ne-ar placea caldura, trebuie sa recunoastem ca aparatul de aer conditionat se dovedeste uneori extrem de util la casa omului.

Defectiuni aparat aer conditionat. Cum sa iti dai seama de acestea din timp – Cuprins:

Aparatele de aer conditionat, din ce in ce mai populare

Aparat aer conditionat
Aparat aer conditionat

Defectiuni aparat aer conditionat. Atunci cand afara este extrem de cald, atmosfera din locuintele noastre tinde sa devina destul de inconfortabila. Ceea ce, evident, nu ne-ar convine, mai ales in acele zile in care venim obositi de la birou si tot ce ne dorim este sa ne racorim un pic in confortul propriei case.

Asadar, nu este de mirare ca in ziua de astazi un numar tot mai mare de oameni ajung sa isi instaleze un aparat de aer conditionat in casele lor.

Din pacate insa, aparatele de aer conditionat se mai si defecteaza uneori. Si, ca un facut, de cele mai multe ajung sa se strice chiar in acea zi cea mai calduroasa.

Citeste si: Cum sa pastrezi racoare in casa pe timpul verii

Si cum cererea de montare aparate este extrem de mare in timpul verii, riscam sa ramanem cu aparatul de aer conditionat stricat pentru mai multe zile.

Tocmai din acest motiv vrem sa vorbim astazi despre cele mai frecvente defectiuni care se ivesc la aparatele de aer conditionat. De asemenea, iti spunem si care sunt semnalele pe care ar trebui sa le iei in considerare pentru a iti da seama ca este foarte probabil sa te confrunti cu o problema la aparat.

Unele defectiuni pot fi reparate extrem de usor, drept pentru care iti vom spune si noi tot ceea ce stim la acest capitol in randurile urmatoare.

Defectiuni aparat aer conditionat. Cum sa le observi din timp

Defectiuni aparat aer conditionat
Defectiuni aparat aer conditionat

Zgomote neobisnuite. Cele mai multe dintre aparatele care pot fi gasite in ziua de astazi pe piata sunt silentioase, ceea ce inseamna ca este foarte probabil ca nici sa nu iti dai seama ca aparatul este pus in functiune.

Daca stii ca acesta este si cazul aparatului tau, aparitia unui zgomot neobisnuit ar trebui sa iti semnalizeze faptul ca s-ar fi putut intampla ceva.

Aparatul de aer conditionat ajunge sa scoata anumite zgomote neobisnuite in doua situatii: atunci cand exista o problema la cureaua ventilatorului de la unitatea externa si atunci cand rulmentii motorului nu sunt suficient de lubrifiati sau ajung sa fie prea uzati. Daca vrei sa scapi de probleme, ia in considerare inlocuirea piesei defecte.

Aerul urat mirositor anunta defectiuni la un aparat de aer conditionat.. Nu de putine ori se intampla ca aparatul de aer conditionat sa elibereze un aer nu tocmai placut la miros.

Ei bine, nu trebuie sa te sperii in acest caz, principala cauza pentru care se ajunge la aceasta problema este reprezentata de depunerea de mizerie pe diverse componente interioare ale aparatului.

Mirosuri urate climatizare
Mirosuri urate climatizare

In interiorul aparatului se acumuleaza praf si chiar fragmente de celule moarte, acestea ajungand sa emane mirosuri neplacute din cauza condensului. Sfatul specialistilor este sa cureti regulat componentele din interiorul aparatului de aer conditionat.

In acelasi timp, este recomandat sa cureti tavita de colectare a sistemului si filtrele aparatului pentru a indeparta bacteriile acumulate de-a lungul timpului.

Racire insuficienta a aerului. Se intampla uneori ca aparatul de aer conditionat sa nu mai dea randament maxim si sa nu mai reuseasca sa raceasca suficient aerul. Cel mai probabil, in acest caz, sistemul de functionare al aparatului a pierdut din agentul refrigerant.

Citeste si: Cum sa uzi plantele in timpul unui val de caldura. De cata apa au nevoie?

De asemenea, este posibil sa se ajunga in aceasta situatie si atunci cand filtrele si interiorul aparatului nu sunt curatate pentru o perioada indelungata de timp.

Pierderile de apa anunta defectiuni la un aparat de aer conditionat. O alta problema frecventa care poate aparea face referire la pierderile de apa. In cazul in care observi ca din aparat se scurg picaturi, trebuie sa te gandesti la faptul ca linia de condensare nu functioneaza in parametri normali. Spre exemplu, este posibil ca furtunul prin care trebuie sa fie eliminata apa formata prin condens sa fie infundat.

De asemenea, pot exista probleme la nivelul tavitei de colectare. In cele din urma, nu te mai sfatuim decat sa acorzi importanta semnalelor pe care le ofera aparatul de aer conditionat din locuinta ta pentru a iti da seama la timp de problemele care pot aparea!