Cum sa uzi plantele in timpul unui val de caldura. De cata apa au nevoie?
Cum sa uzi plantele in timpul unui val de caldura. De cata apa au nevoie?

Cum sa uzi plantele in timpul unui val de caldura. De cata apa au nevoie?


Cum sa uzi plantele in timpul unui val de caldura. Afla cum trebuie sa procedezi atunci cand temperaturile urca extrem de mult si cum trebuie sa iti protejezi plantele. De cata apa au nevoie acestea si ce trebuie sa faci.

Cum sa uzi plantele in timpul unui val de caldura. De cata apa au nevoie? – Cuprins:

Cum sa uzi plantele atunci cand vine un val de caldura

Cum sa uzi plantele atunci cand vine un val de caldura
Cum sa uzi plantele atunci cand vine un val de caldura

Cand mercurul termometrelor creste, cel mai bun lucru pe care poti sa il faci este sa te protejezi si sa stai in casa, dupa ce ai dat drumul la aerul conditionat. Dar ce faci cu plantele tale, pe care nu le poti muta in casa, la racoare.

Daca iti este cald si tie, inseamna ca le este cald si plantelor. Asadar, o sa trebuiasca sa le protejezi pentru a nu se usca sau pentru a nu se ofili. De cata apa au nevoie plantele tale atunci cand vine un val de caldura?

Citeste si: Udarea plantelor noi. Cum sa o faci si cat de des trebuie

Bineinteles, raspunsul nu este simplu! Nevoia de apa difera de la planta la planta si chiar de la loc la loc, dar si in functie de tipul de sol pe care il ai in gradina. Daca plantele sunt in ghivece, este o alta discutie. Totusi, vestea buna este ca plantele ne anunta ca au nevoie de apa, asadar trebuie sa fii atent la semnele pe care ni le dau acestea.

Legat de cantitatea de apa, nu avem o cifra exacta, insa te putem ajuta cu un mic truc. Pentru a iti da seama daca ai udat plantele cat trebuie, va trebui sa faci o mica groapa in apropiere, cu o adancime de 20 de centimetri. Este cea mai buna metoda de a afla cum sa uzi plantele in timpul unui val de caldura.

In cazul in care pamantul din groapa este umed in totalitate, inseamna ca ai procedat ca la carte si ai udat plantele exact cat au nevoie. Daca pamantul este uscat, atunci plantele tale au nevoie de mai multa apa. In cazul in care pamantul este prea ud, atunci trebuie sa pui mai putina apa!

Cum sa protejezi plantele in timpul unui val de caldura

Val de caldura
Val de caldura

Cum sa uzi plantele in timpul unui val de caldura. Pe langa udatul plantelor, ar trebui sa stii si cum sa le protejezi in timpul unui val de caldura. Daca vorbim despre plante din ghivece, lucrurile sunt destul de simple, deoarece le poti muta la umbra atunci cand soarele arde foarte tare si problema este rezolvata.

Bineinteles, plantele trebuie udate dimineata si seara, in functie de nevoie. Unele plante au nevoie de mai multa apa, insa altele de o cantitate mai mica. Pe timpul unui val de caldura, incearca sa uzi plantele in fiecare zi, deoarece acestea sunt supuse stresului si au nevoie de recuperare. Nu uita nici de aplicarea ingrasamintelor!

In cazul plantelor din gradina, ar fi bine sa faci si mulcirea solului. Pune un strat de 5-10 cm de mulci in jurul plantelor, iar astfel vei reusi sa tii apa mai mult in sol. Va fi nevoie daca vrei sa stii cum sa uzi plantele in timpul unui val de caldura.

Nu uita ca stratul de mulci va proteja plantele si pe timpul iernii, atunci cand temperaturile scad sub 0 grade Celsius, asa ca te sfatuim sa folosesti aceasta metoda!