De ce se usuca frunzele la muscate. Cum sa ai grija de florile tale si care sunt cauzele
De ce se usuca frunzele la muscate. Cum sa ai grija de florile tale si care sunt cauzele

De ce se usuca frunzele la muscate. Cum sa ai grija de florile tale si care sunt cauzele


De ce se usuca frunzele la muscate. Afla care pot fi problemele cu florile tale, dar mai ales cum sa le ingrijesti in mod corect pentru ca acestea sa isi revina. Care pot fi cauzele si cum sa rezolvi probema pentru ca muscatele sa fie sanatoase si pline de flori.

De ce se usuca frunzele la muscate. Cum sa ai grija de florile tale si care sunt cauzele – Cuprins:

De ce se usuca frunzele la muscate. Cum sa le ingrijesti si sa fie pline de flori

De ce se usuca frunzele la muscate
De ce se usuca frunzele la muscate

De ce se usuca frunzele la muscate. Daca si tu intampani probleme cu plantele tale, atunci in primul rand trebuie sa stii ca frunzele de la baza plantelor se pot ingalbeni si pot cadea, insa acest lucru este normal si nu trebuie sa te ingrijoreze.

Problema apare atunci cand si frunzele aflate mai sus incep sa se usuce, iar principala cauza este ca planta primeste prea multa apa. Drept urmare, radacinile nu mai au acces la oxigen si incep sa se sufoce si sa putrezeasca.

Tine minte ca muscatele tolereaza lipsa apei destul de bine, asa ca ar trebui sa le uzi doar atunci cand primul strat de 1-2 cm de pamant este uscat. Totodata, asigura-te ca ghivecele au gauri de drenaj pentru ca apa in exces sa se scurga!

Si lipsa de apa poate duce la ingalbenirea frunzelor, insa datorita faptului ca muscatele sunt mai rezistente frunzele se pot usca doar daca plantele nu primesc apa pentru o perioada mai lunga de timp. Daca muscatele tale nu au primit apa demult, atunci uda-le incet si cu grija, iar apoi ai rabdare ca apa sa ajunga si la nivelul radacinilor.

Frunzele muscatelor se pot usca daca plantele au fost expuse la temperaturi scazute. Asta se poate intampla primavara, cand frunzele incep sa creasca si temperaturile scad foarte mult. Totusi, pe masura ce se va incalzi, alte frunze le vor lua locul si muscatele isi vor reveni destul de repede.

Frunze uscate la muscate
Frunze uscate la muscate

Trebuie sa mai stii ca muscatele au nevoie de lumina directa mai ales in prima parte a zilei. Dupa-amiaza, acestea ar trebui ferite si tinute intr-un loc unde exista umbra si unde pot fi protejate de caldurile mari.

In cazul in care plantele nu primesc destula lumina atunci frunzele se pot ingalbeni, iar apoi se vor usca. Solutia este simpla, trebuie sa muti ghiveciul intr-un loc insorit pentru ca plantele sa primeasca mai multa lumina.

Nu uita nici de fertilizarea muscatelor, deoarece este foarte importanta. Ingalbenirea si uscarea frunzelor poate semnala o deficienta de nutrienti, in special de magneziu pentru ca acest element joaca un rol important in procesul de fotosinteza necesar pentru supravietuirea plantelor.

Citeste si: Cum sa folosesti aspirina la muscate si ce efecte are

De asemenea, ingalbenirea frunzelor poate anunta si o deficienta de silf, fier sau zinc. Solutia va fi sa folosesti un ingrasamant special facut pentru muscate, insa alege unul solid cu eliberare treptata pentru ca plantele sa primeasca nutrienti pe o perioada mai lunga.

La final, iti mai spunem ca frunzele se pot usca la muscate daca acestea sunt afectate de boli fungice. De regula, bolile apar in perioadele calduroase cu umiditate ridicata. Frunzele raman ude pentru mai mult timp din cauza faptului ca nu exista o circulatie a aerului, iar bacteriile se pot instala in pamant unde vor ramane pentru o perioada de aproximativ un an.

In acest caz, tot ce poti face este sa scoti plantele din ghivece si sa le arunci, deoarece nu o sa isi mai revina. Pamantul din ghiveci trebuie dezinfectat daca vrei sa il mai folosesti, asa ca mare atentie!