Udarea plantelor noi. Cum sa o faci si cat de des trebuie
Udarea plantelor noi. Cum sa o faci si cat de des trebuie

Udarea plantelor noi. Cum sa o faci si cat de des trebuie


Udarea plantelor noi. Iata cum sa uzi plantele pe care abia le-ai pus in pamant si ce trebuie sa ai in vedere. Iti explicam cum ar trebui sa administrezi apa acestor plante noi si ce inseamna sa uzi bine planta dupa ce ai pus-o in pamant.

Udarea plantelor noi. Cum sa o faci si cat de des trebuie – Cuprins:

Udarea plantelor noi. De ce este esentiala?

Udarea plantelor noi
Udarea plantelor noi

Inainte sa pui in pamant plantele noi, ar fi bine sa verifici si solul, asa ca iti recomandam sa faci un test pentru a putea vedea cat de repede se absoarbe apa. Astfel, o sa iti faci o idee despre cat de repede se face drenarea solului.

Uda solul si vezi cat de repede se absoarbe apa. Daca aceasta intra in pamant prea repede, o sa trebuiasca sa adaugi mranita sau compost, pentru a te asigura ca umezeala va fi mentinuta. In cazul in care nu vrei sa faci acest lucru asigura-te ca o sa folosesti doar plante care rezista la seceta.

Atunci cand apa se absoarbe greu, ar trebui sa folosesti din nou mranita sau compost, ori sa pui in pamant plante care iubesc umezeala. Udatul plantelor depinde de tipul de sol, conditiile meteo, dar si de ce tip de plante te decizi sa folosesti.

Citeste si: Cum sa plantezi corect un pom fructifer

Udarea plantelor noi. Plantele care sunt rezistente la seceta au nevoie de mai putina apa. Daca o sa uzi in exces aceste plante radacinile o sa putrezeasca.

Atunci cand solul tau este nisipos sau argilos, atunci trebuie sa ajustezi cantitatea de apa in functie de nevoile plantei.

Arbust plantat
Arbust plantat

Daca o sa plantezi in sezonul ploios, atunci o sa folosesti o cantitate mai mica de apa. Desigur, cand nu ploua atat de mult, plantele tale o sa aiba nevoie de mai multa apa atunci cand le pui in pamant.

Cu toate astea, e necesar sa stii ca plantele au nevoie de apa dupa ce le pui in pamant. Fie ca iubesc sau nu apa, udatul este esential atunci cand abia le-ai plantat. Apa faciliteaza dezvoltarea radacinilor.

Este important si sa lasi destul timp intre udari, pentru a incuraja radacinile sa caute apa si sa se dezvolte. Plantele udate in mod constant o sa aiba radacini viguroase, in timp ce plantele cu putina apa o sa fie ofilite si cu radacini slabe.

Cum sa uzi plantele pe care abia le-ai pus in pamant

Cum sa uzi plantele noi
Cum sa uzi plantele noi

Udarea plantelor noi. Nu mai este un secret ca plantele se uda doar la baza. In cazul in care nu stiai, nu e indicat sa uzi si frunzele plantelor, iar cea mai buna metoda este sa folosesti un furtun.

Un alt lucru la care trebuie sa fiti atenti este presiunea apei. Aceasta nu trebuie sa fie prea mare, pentru ca o sa contribuie la eroziunea pamantului de la baza plantei. Iti recomandam sa lasi apa sa curga foarte incet si sa uzi planta timp de 15-20 de minute.

In prima saptamana cand ai pus plantele in pamant, trebuie sa le uzi in fiecare zi. Chit ca vorbim despre plante care iubesc umezeala sau nu, procesul este acelasi.

Lasa apa sa curga foarte incet, timp de 15-20 de minute. Astfel, apa va fi absorbita incet si va ajunge la radacinile plantelor.

In a doua saptamana, plantele care iubesc umezeala trebuie sa primeasca apa o data la doua zile. Cele rezistente la seceta vor primi apa o data la trei zile. Utilizati aceeasi metoda, unde lasati apa sa curga timp de 15-20 de minute.

Cum sa uzi plantele
Cum sa uzi plantele

Udarea plantelor noi. In cea de-a treia saptamana, planteel vor avea nevoie de mai putina apa. Uda plantele care iubesc apa de 2-3 ori pe saptamana, iar cele care rezista la seceta pot fi udate doar o data pe saptamana.

Dupa cea de-a treia saptamana, plantele vor avea nevoie de apa de 2-3 ori pe saptamana. Desigur, uda plantele cu moderatie, mai ales in cazul in care este sezonul ploios. Daca este seceta, plantele vor avea nevoie de mai multa apa.

Poti face si un test destul de simplu. Daca bagi un deget in pamant si acesta este ud, atunci mai poti lasa apa sa se absoarba. In cazul in care acesta este uscat, uda plantele!

Daca le uzi in mod corect dupa plantare, radacinile se vor dezvolta in mod corect si vor fi capabila sa absoarba si sa gaseasca apa mai usor.