Cum sa uzi florile folosind cafea si care sunt beneficiile
Cum sa uzi florile folosind cafea si care sunt beneficiile

Cum sa uzi florile folosind cafea si care sunt beneficiile


Cum sa uzi florile folosind cafea. Stim ca suna ciudat, insa o sa iti explicam care sunt beneficiile si de ce iti recomandam sa incerci si tu acest lucru pentru plantele din ghivece sau din gradina ta. Iata cum sa folosesti cafeaua pentru plante.

Cum sa uzi florile folosind cafea si care sunt beneficiile – Cuprins:

Beneficiile cafelei pentru plantele din ghiveci

Cafea
Cafea

Cum sa uzi florile folosind cafea. Cafeaua folosita ca si ingrasamant nu e chiar o idee noua. Stim cu totii ca putem folosi zatul de cafea pentru plante sau il putem adauga in compost, unde se va descompune si se va amesteca impreuna cu materia organica.

Bineinteles, zatul este extrem de folositor, insa ce parere ai despre cafea? Poti sau nu sa folosesti acest lichid extrem de iubit la nivel mondial pentru a iti uda si plantele?

Citeste si: 5 modalitati prin care sa faci cea mai buna cafea acasa

Daca zatul contine azot, un macronutrient folositor pentru cresterea plantelor, ar mai trebui sa stii ca si cafeaua contine nutrienti benefici pentru plante. Vorbim aici de magneziu si potasiu, asa ca de aici si explicatia ca poti uda plantele folosind cafea.

Acum nu te grabi sa faci o cafea si sa o pui la plante pentru ca lucrurile nu stau chiar asa. Majoritatea dintre noi adauga frisca, lapte, arome sau zahar la cafeaua pe care o consuma dimineata sau in timpul zilei. Totusi, nu recomandam sa aplici acesti indulcitori arficiali la plantele din ghivece.

Cum sa uzi florile folosind cafea

Cum sa uzi florile folosind cafea
Cum sa uzi florile folosind cafea

In primul rand, trebuie sa stii ca va trebui sa prepari o cafea asa cum se bea, de fapt, fara sa folosesti zahar sau alti indulcitori ori lapte. In functie de tipul acesteia si de modul de preparare, cafeaua are un pH intre 5.2 si 6.9. Cu cat pH-ul este mai mic, cu atat lichidul este mai acid pentru plantele tale.

Dupa cum vezi, cafeaua este un pic acida, insa stiam acest lucru si cand foloseam zatul ca si ingrasamant pentru plante. Majoritatea plantelor cresc cel mai bine intr-un mediu un pic acid spre neutru, adica intr-un sol ce are pH-ul intre 5.8 si 7.

Asadar, cea mai buna metoda este sa diluezi cafeaua cu apa de la robinet, care are un pH mai mare de 7. Drept urmare, iti recomandam sa amesteci cantitatea de cafea cu o cantitate egala de apa.

Citeste si: Cum sa folosesti zatul de cafea in gradina ta

Cum sa uzi florile folosind cafea. Dupa ce cafeaua s-a racit, uda plantele care iubesc un mediu mai acid. Aici mentionam urmatoarele plante si flori: azalee, violete africane, Cyclamen, hortensie, bromelia, gardenia, zambile, aloe, gladiole, trandafiri, begonie si ferigi.

Pur si simplu trebuie sa amesteci apa impreuna cu aceeasi cantitate de cafea, iar apoi sa o aplici florilor. Bineinteles, solutia nu trebuie sa fie calda, chiar daca noi obisnuim sa bem cafeaua fierbinte.

Desigur, nu trebuie sa exagerezi cu aplicarea cafelei pentru plante, deoarece solul va deveni prea acid. O data la 1-2 saptamani este de ajuns. In cazul in care ai pus prea multa cafea, planta te va anunta cu ajutorul frunzelor galbene, asa ca daca observi asta nu mai folosi solutia pentru un timp.

Cafeaua poate fi folosita atat pentru plantele din ghivece cat si pentru cele din curte. Folosind cafeaua, vei vedea cum plantele devin mai sanatoase si se dezvolta mai bine.