Cum sa uzi craciunita cactus pentru a stimula inflorirea
Cum sa uzi craciunita cactus pentru a stimula inflorirea

Cum sa uzi craciunita cactus pentru a stimula inflorirea


Cum sa uzi craciunita cactus in mod corect, pentru a stimula inflorirea. Iata ce trebuie sa faci pe durata sezonului rece pentru ca planta sa fie plina de flori. Nu uita ca vorbim despre un cactus tropical, asa ca mare atentie la cantitatea de apa pe care o folosesti!

Cum sa uzi craciunita cactus pentru a stimula inflorirea – Cuprins:

Cum sa uzi craciunita cactus in mod corect

Cum sa uzi craciunita cactus
Cum sa uzi craciunita cactus

Dupa cum am spus si mai sus, vorbim despre un cactus tropical, ceea ce inseamna ca va trebui sa acorzi mare atentie la cantitatea de apa pe care o folosesti. Nu de alta, dar pamantul plantei trebuie sa fie bine uscat la suprafara, intre doua udari.

Verificarea este destul de simpla, trebuie sa bagi degetele in pamantul de la suprafata, iar daca acesta este complet uscat, este timpul sa uzi craciunita cactus. Pe timp de vara, craciunita se uda la 2-3 zile, insa atunci cand sunt perioade cu umiditate mai mare sau atunci cand planta este tinuta la interior, se va uda o data pe saptamana. Tocmai de aceea, este necesar sa stii cum sa uzi craciunita cactus.

Pentru a stimula aparitia florilor, in luna octombrie nu se mai uda deloc. In luna noiembrie, se reia udarea, iar dupa ce au aparut primele flori, udarea se va face saptamanal. Mare atentie si la cantitatea de apa pe care o administrezi, pentru ca poti provoca avortarea bobocilor.

Citeste si: Ingrijirea cactusilor iarna. Cum sa o faci si care sunt regulile esentiale

Dupa ce au cazut toate florile plantei, aceasta va intra in perioada de repaus vegetativ, asa ca iti recomandam sa nu o mai uzi timp de 30 de zile. Dupa aceea, reia procesul de udare.

De asemenea, pentru a favoriza inflorirea plantei, trebuie sa te asiguri ca aceasta sta la intuneric timp de 14 ore si primeste in jur de 8-10 ore de lumina. Fa acest lucru timp de 6 saptamani si vei stimula inflorirea plantei.

Ar trebui sa acorzi atentie si la temperatura la care tii planta, pentru ca daca este prea mare atunci nu va inflori. Planta incepe sa produca mugurii daca este tinuta la temperaturi de 7 grade Celsius pentru mai multe nopti la rand. Totusi, asigura-te ca o uzi in mod constant, pentru ca mugurii sa nu fie avortati. De aceea, trebuie sa stii cum sa uzi craciunita cactus in mod corect.

Atunci cand mugurii sunt aproape de inflorire, trebuie sa uzi planta in mod constant. In cazul in care vrei sa o tai pentru ca este prea lunga, iti sugeram sa faci acest lucru primavara. Iarna, planta iese din perioada de repaus vegetativ si va creste, asa ca nu este indicat sa faci acest lucru.