Cum sa scapi de paduchi verzi la trandafiri cu decoct de cenusa
Cum sa scapi de paduchi verzi la trandafiri cu decoct de cenusa

Cum sa scapi de paduchi verzi la trandafiri cu decoct de cenusa


Cum sa scapi de paduchi verzi la trandafiri cu decoct de cenusa. Aplica un tratament cu cenusa si o sa scapi plantele de vesnica problema care apare in sezonul cald. Vorbim despre un tratament 100% natural, asa ca nu e cazul sa iti faci griji in vederea insectelor benefice.

Cum sa recunosti un atac al afidelor la trandafiri

Afide la trandafiri
Afide la trandafiri

Cum sa scapi de paduchi verzi la trandafiri cu decoct de cenusa. Paduchii verzi sau afidele cauzeaza o multime de probleme, mai ales la trandafiri. Atunci cand vine sezonul cald, o sa vezi o multime de paduchi pe bobocii de trandafiri, asa ca este cazul sa stii cum sa actionezi.

In luna mai, trandafirii incep sa infloreasca, asa ca nua r fi rau sa stii cum sa ii protejezi impotriva daunatorilor, dar in acelasi timp cum sa observi si un atac al paduchilor verzi.

Ei bine, primele semne vor fi deformarea sau decolorarea frunzelor. Mai mult, frunzele capata un aspect lipicios, iar ce vezi acolo sunt de fapt excrementele afidelor, care vor atrage si alte insecte precum furnicile.

Citeste si: Cum sa folosesti cenusa pentru muscate si la ce ajuta

Trebuie sa mai stii ca paduchii verzi sau afidele (Macrosiphum rosae) se hranesc cu seva plantei, asa ca o sa observi acesti daunatori mai ales pe muguri si pe varfurile lastarilor. De asemenea, o sa mai vezi ca suprafetele inferioare ale frunzelor sunt locurile pe care afidele le aleg pentru a depune ouale.

Bineinteles, sanatatea trandafirilor are de suferit atunci cand acesti daunatori se hranesc cu seva acestora. Afidele vor atrage si furnicile, deoarece excrementele dulci ale acestora sunt consumate de aceste insecte.

Furnicile vor proteja afidele pentru ca acestea sa se poata hrani. Asadar, va fi necesar sa stii cum sa scapi de paduchi verzi la trandafiri cu decoct de cenusa.

Paduchii trandafirului se gasesc sub mai multe forme, cu sau fara aripi, dar si cu mai multe culori precum rosu, verde sau verde-galbui.

O planta atacata nu isi va mai deschide bobocii sau daca ii deschide, florile nu vor mai fi la fel de mari si nu vor mai mirosi la fel de mult. Un atac serios al afidelor poate duce la uscarea tufelor de trandafiri.

Cum sa scapi de paduchi verzi la trandafiri folosind decoct de cenusa

Tratament paduchi verzi la trandafiri cu decoct de cenusa
Tratament paduchi verzi la trandafiri cu decoct de cenusa

Cum sa scapi de paduchi verzi la trandafiri cu decoct de cenusa. In cazul in care nu stiai, buburuzele reprezinta un pradator natural al afidelor, iar una singura poate consuma cateva sute de afide.

Totusi, daca nu ai buburuze in gradina ta si nu vrei sa le atragi, iti putem arata cum sa scapi de acesti paduchi verzi folosind decoct de cenusa.

Este foarte simplu sa prepari un decoct de cenusa. Mai intai, o sa ai nevoie de 400 grame de cenusa, insa te sfatuim sa folosesti doar cenusa rezultata din arderea lemnului, nu cea de la carbunii de gratar sau lemnul acoperit de vopea sau alte substante.

Citeste si: Ingrasamant natural pentru orhidee. Cum sa il prepari si ce sa folosesti

Dupa ce ai obtinut cenusa, va trebui sa pui cele 400 de grame in 10 litri de apa, iar apoi sa fierbi amestecul timp de 2 ore. Asigura-te ca o sa amesteci la fiecare 10 minute, pentru a te asigura ca obtii o solutie de calitate.

La final, muta oala de pe foc si lasa solutia la racit. Dupa ce totul s-a racit, va trebui sa filtrezi solutia pentru ca nu vrei ca micile bucati de lemn sa infunde pulverizatorul. Solutia poate fi aplicata ca atare, asa ca nu va fi nevoie sa o diluezi in apa.