Cum sa refolosesti pamantul vechi de la flori
Cum sa refolosesti pamantul vechi de la flori

Cum sa refolosesti pamantul vechi de la flori


Cum sa refolosesti pamantul vechi de la flori. Ce poti face cu pamantul dupa ce transplantezi florile in ghivece mai mari si cum il poti imbogati cu nutrienti. Evita sa il arunci si invata cum sa il imbunatatesti sau sa il improspatezi.

De ce trebuie sa imbunatatesti pamantul vechi al florilor?

Pamant de flori
Pamant de flori

Este o intrebare pe care mereu ne-o punem dupa ce transplantam florile in ghivece mai mari. Evita sa il arunci, deoarece in acest fel vei face economii serioase si vei putea sa il refolosesti pentru alte plante.

Dupa cum bine stii, pamantul vechi de la flori nu mai are substante nutritive, asa ca pentru a il refolosi va trebui sa il imbunatatesti.

Expertii florari recomanda schimbarea pamantului din ghiveci in fiecare an, pentru ca florile sa beneficieze de substante nutritive si pentru a inflori.

Vom vorbi, in cele ce urmeaza, de cea mai buna metoda de a refolosi pamantul din ghivece, adica despre cum sa refolosesti pamantul vechi de la flori. In primul rand, acesta trebuie curatat.

Astfel, trebuie sa indepartam orice resturi vegetale de la plante, asadar fiti atenti la orice urme de crengute, radacini sau frunze.

In acelasi timp, este necesara si indepartarea stratului alb de la suprafata, deoarece acelea sunt depuneri de minerale care s-au acumulat de-a lungul timpului. Nu ai nevoie de acest strat, asa ca arunca-l.

Citeste si: Cum sa pregatesti pamantul din gradina pentru primavara

Dupa ce ai terminat primul pas, este momentul sa afanezi solul si sa il maruntesti. In acest mod, te asiguri ca nu vei folosi bulgari de pamant.

Acum ca totul este in regula, este cazul sa intinzi pamantul pe o suprafata plana, fie ca este tava sau o folie etc. Pe urma, pamantul se lasa la soare sa se usuce, timp de 7 zile. Nu il uda! Face parte din procesul in care inveti cum sa refolosesti pamantul de la flori.

Cum sa refolosesti pamantul vechi de la flori. O alternativa este sa pui pamantul intr-o tava, iar apoi sa pui tava in cuptorul incins. O poti scoate abia dupa ce pamantul este complet uscat si cand se farama la atingere.

Mai tii minte cand am vorbit despre pH-ul solului si cum sa ii aflam valoarea? Ei bine, va trebui sa ne jucam iarasi cu aceasta operatiune si sa afli valoarea pH-ului.

Dupa ce ai aflat-o, studiaza un pic despre plantele pe care urmeaza sa le pui in ghivece si care este valoarea ideala a pH-ului care este necesar pentru crestere.

Cum sa refolosesti pamantul vechi de la flori si cum il imbunatatesti

Cum sa refolosesti pamantul vechi de la flori
Cum sa refolosesti pamantul vechi de la flori

Cum sa refolosesti pamantul vechi de la flori. Acum, a venit momentul sa adaugi si susbtantele nutritive in pamant. O sa ai nevoie de o cantitate egala de compost, adica daca ai o cantitate de 2 kg de pamant de flori o sa pui 2 kg de compost. Amesteca totul foarte bine!

Urmatorul pas este sa adaugam pulbere de neem. Tii minte cand am vorbit despre uleiul esential de neem si proprietatile lui? Ei bine, este momentul sa folosim pulbere de neem pentru a elimina agentii patogeni.

Cantitatea de pulbere de care ai nevoie este de 10% din pamantul de flori, adica daca folosesti 2 kg de pamant de flori o sa ai nevoie de 200 grame.

Citeste si: Cum sa faci ingrasamant pentru trandafiri. Ce ingrediente sa folosesti

Mai poti adauga si 1-2 linguri de sare epsom sau sare amara, pentru ca acest ingredient va ajuta radacinile plante sa absoarba mai bine nutrientii din pamant. In acelasi timp, ajuta plantele sa treaca mai usor peste stresul provocat de transplantare.

Cum sa refolosesti pamantul vechi de la flori. La final, mai poti adauga si perlit, adica acea materie inerta fara o valoare nutritiva pentru plante, dar care ajuta la o circulatie mai bune a aerului in sol si o retentie mai buna a apei.

Acum ca ai folosit toate ingredientele, amesteca foarte bine pamantul de flori pe care tocmai l-ai obtinut. Urmatorul pas este sa il folosesti pentru plantele pe care urmeaza sa le pui in ghivece.