Cum sa previi putrezirea usturoiului in pamant. Cauze
Cum sa previi putrezirea usturoiului in pamant. Cauze

Cum sa previi putrezirea usturoiului in pamant. Cauze


Cum sa previi putrezirea usturoiului in pamant, dar si care sunt principalele cauze. De ce putrezeste usturoiul in pamant, ce trebuie sa stii si ce masuri trebuie sa iei daca si tu il cultivi in gradina.

Cum sa previi putrezirea usturoiului in pamant. Cauze – Cuprins:

De ce putrezeste usturoiul in pamant

De ce putrezeste usturoiul in pamant
De ce putrezeste usturoiul in pamant

Inainte de a intelege cum sa previi putrezirea, ar trebui sa stii de ce putrezeste usturoiul in pamant. Care sunt principalele cauze pentru care se intampla acest fenomen.

In primul rand, putrezirea usturoiului in pamant are loc din cauza irigarii excesive. O cantitate mare de apa poate duce la putrezirea culturii pentru ca usturoiul este sensibil la umiditatea din sol si o cantitate prea mare de apa duce la aparitia agentilor patogeni.

Pe langa irigarea excesiva, o posibila cauza pentru putrezirea usturoiului pot fi si cantitatile de precipitatii. Asadar, conditiile meteorologice pot duce la putrezirea radacinilor.

Bineinteles, o alta cauza des intalnita ce duce la putrezirea usturoiului sunt si bolile ce afecteaza plantele, mai exact bolile fungice si aici mentionam putregaiul cenusiu (Botrytis allii), putregaiul alb al bulbilor, putregaiul roz si fuzarioza.

Nu in ultimul rand, mentionam si daunatorii usturoiului. Asadar, plantele pot fi atacate de musca cepei, nematodul usturoiului sau de paianjenul bulbilor de usturoi.

La final, mai mentionam si greselile de ingrijire a culturii de usturoi.

Cum sa previi putrezirea usturoiului in pamant

Putrezirea usturoiului in pamant
Putrezirea usturoiului in pamant

Acum, este momentul sa stii si cum sa previi putrezirea usturoiului in pamant, dupa ce ai vazut care sunt posibilele cauze.

Incepem cu irigarea excesiva. Ei bine, usturoiul se uda o data la 5-7 zile, in functie de conditiile meterologice. Plantele au nevoie undeva la 10-12 litri de apa pe metru patrat, asa ca ia in vedere acest aspect.

Totodata, nu uda plantele cu apa rece in zilele caniculare, este indicat tii apa intr-un butoi si sa fie potrivita, nici foarte calda!

Citeste si: Cum sa tratezi ingalbenirea frunzelor la usturoi. Cauze, tratamente

In cazul in care exista precipitatii excesive, este indicat sa sapi santuri prin care apa se va scurge de pe suprafata culturii de usturoi. Trebuie neaparat sa faci asta pentru a preveni putrezirea usturoiului in pamant.

Pe langa asta, asigura-te ca o sa cultivi usturoiul pe o suprafata de teren potrivita. In cazul in care respectiva suprafata este des inundata, este indicat sa construiesti parcele mai inalte ce vor impiedica apa sa stagneze.

In acelasi timp, tine minte sa acorzi o atentie deosebita rotatiei culturilor de legume. Usturoiul nu se va cultiva 2 ani la rand pe aceeasi suprafata, gasesti un mic ghid aici despre toate aceste lucruri.

Pentru a tine la distanta daunatorii si bolile, ar trebui sa faci toate tratamentele la timp. Aici gasesti schema de tratament pentru usturoi, asa ca asigura-te ca iti mentii plantele sanatoase.