Cum sa plantezi un pom crescut la ghiveci
Cum sa plantezi un pom crescut la ghiveci

Cum sa plantezi un pom crescut la ghiveci. Sfaturi utile


Cum sa plantezi un pom crescut la ghiveci si la ce trebuie sa acorzi o mare atentie. Ce avantaje ofera acesti pomi si care sunt perioadele in care ii poti planta. Iata ce trebuie sa stii daca si tu vrei sa cumperi unul!

Cum sa plantezi un pom crescut la ghiveci – Cuprins:

Pom crescut la ghiveci. Cum sa il plantezi si ce sa ai in vedere

Pom crescut la ghiveci
Pom crescut la ghiveci

Cu siguranta ai vazut si tu acei pomi crescuti la ghiveci sau container care se gasesc de vanzare in magazinele de specialitate. Ei bine, acestea ofera un anumit avantaj comparativ cu puietii si anume ca sistemul radicular este deja puternic si acestea va ajuta pomii sa intre mult mai repede pe rod.

Pe scurt, un pom crescut la ghiveci se va prinde mai repede, dar in acelasi timp va produce fructe mult mai rapid, fata de puieti.

Totusi, acesti pomi trebuie plantati in mod corect, pentru ca in caz contrar vei avea un proces redus de prindere, iar intrarea pe rod va fi mult intarziata. In acelasi timp, pomii vor creste destul de incet.

Atunci cand vrei sa plantezi un pom crescut la ghiveci, trebuie sa ai in vedere anumite aspecte, daca vrei sa obtii rezultatele dorite.

In primul rand, gropile in care urmeaza sa plantezi pomii trebuie sapate cu doua saptamani inainte. De regula, adancimea gropii nu trebuie sa fie mai mica de 50 cm si sa nu depaseasca 80 de centimetri. Latimea gropii trebuie sa fie de 50 cm, iar lungimea de 50 cm.

Pomi la ghiveci
Pomi la ghiveci

Atunci cand sapi groapa, primul strat de pamant (30 cm) se va pune in partea dreapta si trebuie sa stii ca acela este stratul roditor. In partea stanga, pune restul de pamant, pentru ca acela il vei folosi pentru a umple groapa.

Pe fundul gropii vei pune aproximativ 20 cm de pamant din partea stanga, dupa care completezi cu cel din partea dreapta, adica cel roditor. Substratul roditor trebuie sa completeze 2/3 din groapa si este necesar pentru ca acesta sa ajunga la nivelul radacinilor. Asadar, mare atentie cand plantezi un pom crescut la ghiveci.

In al doilea rand, pomii crescuti la ghiveci trebuie udati cu 1-2 zile inainte de plantare. Astfel, te asiguri ca o sa ii poti extrage usor din container, fara riscul de a rupe radacini.

Citeste si: Cum sa plantezi cu succes pomi fructiferi. Cele mai frecvente greseli!

Atunci cand plantezi un pom crescut la ghiveci trebuie sa stii ca nu va fi nevoie sa scuturi din pamantul acestuia, doar sa te asiguri ca pomul va fi drept si ca vei tasa foarte bine solul din jurul tulpinii.

Va fi nevoie sa adaugi si 1-2 galeti de apa, pentru a te asigura ca solul se va tasa cum trebuie si ca nu va exista aer la nivelul radacinilor. In caz contrar, exista riscul ca acestea sa putrezeasca.

Avantajul acestor pomi este ca pot fi plantati in orice perioada, exceptand sezonul rece atunci cand solul este inghetat sau exista pericol de inghet. Asadar, ii poti planta primavara, vara si toamna!