Cum sa plantezi pomii fructiferi fata de gardul vecinului. La ce distanta?
Cum sa plantezi pomii fructiferi fata de gardul vecinului. La ce distanta?

Cum sa plantezi pomii fructiferi fata de gardul vecinului. La ce distanta?


Cum sa plantezi pomii fructiferi in functie de gardul vecinului. Afla care este distanta corecta la care trebuie sa pui pomii si ce spune legea despre acest lucru. Care este distanta corecta, pentru a nu intra in conflict cu vecinii.

Cum sa plantezi pomii fructiferi fata de gardul vecinului. La ce distanta? – Cuprins:

Cum sa plantezi pomii fructiferi fata de gardul vecinului. La ce distanta o faci?

Cum sa plantezi pomii fructiferi fata de gardul vecinului. La ce distanta
La ce distanta se planteaza pomii fructiferi fata de gardul vecinului

De multe ori apar conflicte intre vecini atunci cand unul dintre ei planteaza pomii fructiferi prea aproape de gardul celuilalt.

Motivul este destul de simplu: pomul va creste, coroana i se va dezvolta si jumatate din fructe vor ajunge pe partea cealalata a gardului.

Drept urmare, nu ar fi rau sa stii la ce distanta se planteaza pomii fructiferi fata de gardul vecinului si care este legea pe care trebuie sa o respecti cand faci acest lucru. Nu de alta, dar cu totii trebuie sa respectam legea si dreptul fiecarei persoane.

Citeste si: Calendar stropiri pomi fructiferi. Cum sa faci tratamentele in mod corect

Cum sa plantezi pomii fructiferi fata de gardul vecinului. Si daca tot am vorbit de lege, ar trebui sa stii ca legea pe care trebuie sa o respecti atunci cand vine vorba de plantarea pomilor fructiferi are numarul 287 si a fost publicata in data de 17 iulie 2009.

Articolul 613 din Legea nr. 287 spune urmatoarele: „In lipsa unor dispozitii cuprinse in lege, regulamentul de urbanism sau a obiceiului locului, arborii trebuie saditi la o distanta de cel putin 2 metri de linia de hotar, cu exceptia acelora mai mici de 2 metri, a plantatiilor si a gardurilor vii.”

Plantare pom fructifer
Plantare pom fructifer

De asemenea, in cazul in care vecinul tau nu respecta aceasta distanta, esti indreptatit sa ceri scoaterea acestuia sau taierea, la inaltimea cuvenita, a arborilor pe cheltuiala proprietarului fondului pe care acestia sunt ridicati.

Mai mult decat atat, daca radacinile sau ramurile arborilor depasesc gardul si intra pe terenul tau, ai dreptul de a le taia.

Desigur, legea spune ca ai dreptul de a pastra fructele cazute in mod natural pe terenul tau.

Citeste si: Cum sa faci taierea pomilor fructiferi in verde

Cum sa plantezi pomii fructiferi fata de gardul vecinului. Asadar, daca ai decis sa plantezi si tu pomi fructiferi, ar trebui sa iti iei o distanta de 2 metri fata de gardul vecinului.

Totodata, in cazul in care plantezi caisi, piersici, pruni, meri sau peri, ar trebuie sa iei in vedere si faptul ca acesti pomi fructiferi eu nevoie de 4 metri distanta intre ei si 4 metri distanta intre randuri.

Daca o sa plantezi ciresi, pomii au nevoie de 5 metri distanta intre ei si 5 metri distanta intre randuri.  La fel se intampla si in cazul nucilor, deoarece coroana acestora este mare si acopera mai mult spatiu.

Pomii fructiferi trebuie sa aiba destul spatiu intre ei, deoarece acestia nu vor beneficia de lumina pentru ca se vor umbri unul pe celalalt.

Tocmai de aceea este necesar sa lasi o anumita distanta intre acestia, pentru a obtine o recolta pe masura.