Cum sa plantezi in gradina florile din ghiveci, primite de 8 martie
Cum sa plantezi in gradina florile din ghiveci, primite de 8 martie

Cum sa plantezi in gradina florile din ghiveci, primite de 8 martie


Cum sa plantezi florile din ghiveci. Luna martie, luna in care toate doamnele si domnisoarele primesc flori. Stiati ca exista cateva metode prin care va puteti bucura pentru o perioada mai lunga de frumusetea florilor pe care le primiti?!

Vrem sa vorbim astazi despre acele flori in ghiveci, care au devenit din ce in ce mai populare in ultimii ani. Plantate in gradina, acestea pot rezista pentru o perioada mult mai indelungata!

Haideti sa aflam care sunt cele mai importante recomandari in acest sens din partea specialistilor!

Cum sa pregatesti florile din ghiveci pentru plantare

Pregatirea bulbilor pentru plantare
Pregatirea bulbilor pentru plantare

Cum sa plantezi florile din ghiveci. Florile cu bulbi se pastreaza la o temperatura mai mare decat cea a camerei pana ce acestea isi vor termina ciclul de vegetatie si se vor ofili. Asa ca, daca ai primit si tu flori de 8 martie, o sa te bucuri de ele in continuare.

Pe perioada in care sunt pastrate in casa, aceste flori nu trebuie udate in exces, acestea avand nevoie de apa de doar doua ori pe saptamana!

Apoi, trebuie recuperat bulbul, care poate fi plantat in cele din urma in gradina.

Pana sa ajungem insa la plantarea efectiva a bulbului in gradina, trebuie sa ne asiguram ca acesta nu este afectat de mucegai.

De asemenea, bulbul nu trebuie sa fie nici moale si nici sa aiba zone uscate. Asadar, un bulb care este tare poate fi considerat sanatos.

Cum sa plantezi florile din ghiveci, in gradina ta

Cum sa plantezi florile din ghiveci in gradina
Cum sa plantezi florile din ghiveci in gradina

Mergand mai departe catre plantarea bulbilor, trebuie sa va spunem ca acestia trebuie plantati intr-un loc in care vor beneficia de lumina soarelui.

In schimb, daca vorbim despre bulbi de padure, precum ghioceii sau viorelele, situatia sta complet diferit, acestia avand nevoie sa fie plantati in zone umbrite.

Cum sa plantezi florile din ghiveci. In cele din urma, nu putem sa nu amintim si trandafirii, unele dintre cele mai indragite flori in randul reprezentantelor sexului frumos.

Asa cum probabil ca stiti deja, trandafirii sunt recunoscuti pentru faptul ca iubesc soarele.

Citeste si: Cum sa plantezi lalelele primavara. Ghid complet

Totusi, trebuie sa aveti grija, unele varietati ale trandafirilor nu se vor simti atat de bine atunci cand vor fi expuse razelor soarelui in cazul in care le plantati in zone orientate catre sud.

De asemenea, trandafirii agreeaza locurile aerisite si adapostite de vant. Vantul nu este deloc benefic trandafirilor, acesta putand sa le distruga frunzisul.

Evitati asadar sa plantati trandafirii intr-un amplasament umed si expus la vant, veti avea o multime de probleme pe care mai mult ca sigur ca nu vi le doriti!

Cum sa plantezi in gradina trandafirii la ghiveci

Plantare trandafir
Plantare trandafir

Cum sa plantezi florile din ghiveci. Luand in considerare faptul ca trandafirii la ghiveci sunt extrem de iubiti si cumparati de toata lumea, vom vorbi in randurile urmatoare despre etapele pe care trebuie sa le parcurgeti in cazul in care va doriti sa ii plantati in gradina.

Nu trebuie sa va fie teama de acest proces, nu este chiar atat de complex precum pare la prima vedere!

Citeste si: Cum sa plantezi ghiocei. Care este cea mai buna metoda?

Pentru inceput, inainte de plantare, trebuie sa puneti radacinile trandafirului intr-un vas cu apa si sa le lasati asa peste noapte.

Apoi, in dimineata urmatoare, va trebui sa sapati groapa pentru plantare astfel incat sa fie suficient de mare pentru ca trandafirul sa isi poata intinde radacinile.

Trecem apoi la plantarea trandafirului, care trebuie facuta in asa fel incat punctul de altoire sa fie cu 5 cm deasupra solului.

Pregatirea solului plantare trandafir
Pregatirea solului plantare trandafir

Cum sa plantezi florile din ghiveci. Mergem mai departe si vorbim si despre solul pe care il veti utiliza.

Asadar, amestecati solul scos din groapa de plantare cu compost sau cu ingrasamant natural si completati apoi spatiile printre radacini.

Potrivit recomandarilor primite din partea specialistilor, trebuie sa presati ferm de jur imprejur asa incat radacinile sa ia contact cu pamantul. Planta va avea nevoie de apa, asa ca nu uitati sa o udati apoi din belsug.

Citeste si: Cum sa salvezi florile si plantele degerate din gradina ta

Nu in cele din urma, trebuie sa va mai atragem atentia asupra unui aspect, trandafirii cataratori avand nevoie de o atentie suplimentara din partea voastra in cazul in care sunt plantati in preajma unui zid.

Explicatia este destul de simpla, langa fundatia zidului rezerva de minerale fiind de regula destul de slaba. Asadar, puteti umple groapa de plantare cu compost si balega de vaca sau chiar cu un fertilizator special pentru trandafiri.

Trandafirii trebuie sa fie plantati la o distanta de cel putin 30 de cm fata de zid!

De asemenea, pamantul de langa ziduri este de regula foarte uscat, ceea ce inseamna ca va trebui sa continuati sa udati planta chiar si dupa ce aceasta este bine prinsa.