Cum sa pastrezi caldura in casa ta pe timp de iarna. Temperaturile din termometre au scazut considerabil in ultimele zile, iarna intrandu-si in drepturi in cea mai mare parte a tarii.
Asadar, nu e de mirare ca cei mai multi dintre noi cautam deja tot mai mult confortul casei in care traim, preferand sa nu mai pierdem prea mult timp afara. Iar cand vorbim despre confort, in special in aceasta perioada a anului, ne referim inevitabil si la caldura din casa.
Sa fim sinceri, niciunul dintre noi nu isi doreste sa stea infofolit in cateva straturi de haine groase sau sa se inveleasca cu mai multe paturi. Haideti sa aflam impreuna ce putem face pentru ca iarna sa nu ne ia pe nepregatite din nou!
Izolarea casei pe timp de iarna
Cum sa pastrezi caldura in casa ta pe timp de iarna. In primul si primul rand, este recomandat sa verifici daca locuinta ta pierde caldura. Se intampla destul de des asta, este ceva normal, in special in cazul in care vorbim despre locuinte vechi.
Potrivit specialistilor, cea mai mare cantitate de caldura, aproximativ 35%, se pierde prin intermediul peretilor. Conditiile meteo din exterior, umiditatea sau vantul afecteaza mai devreme sau mai tarziu finisajele si tamplaria, ajungandu-se in cele din urma la pierderi de caldura.
De asemenea, ferestrele si usile lasa la randul lor o buna parte din caldura sa iasa din incapere. In cazul in care simti curent sau aer rece inseamna ca cel mai probabil ai cateva probleme din acest punct de vedere.
Izolarea peretilor este extrem de importanta atunci cand vine vorba despre temperatura ambientala din casa. Chiar daca este o lucrare destul de costisitoare, avantajele unei izolari a peretilor facute ca la carte se vor simti fara doar si poate la nivel de confort.
Cum sa pastrezi caldura in casa ta pe timp de iarna. In plus, in acest mod vei economisi destui bani de-a lungul timpului, ceea ce inseamna ca investitia se va amortiza destul de rapid. In plus, tine cont ca izolatia se va dovedi folositoare chiar si pe timpul verii, atunci cand folosesti des aerul conditionat.
Mergem mai departe si vorbim despre izolarea ferestrelor si a usilor, un proces ceva mai simplu de realizat si mult mai putin costisitor in raport cu cel de izolare a peretilor. Spre exemplu, poti folosi benzi autoadezive din burete, acestea fiind foarte usor de montat pe tocul usilor si al ferestrelor.
De asemenea, pernutele sau rulourile care blocheaza curentul se pot dovedi extrem de utile, acestea impiedicand pierderile de caldura. Poti opta si pentru niste folii de geam speciale pentru izolarea termica, acestea urmand sa fie aplicate direct pe sticla ferestrei.
Cum sa pastrezi caldura in casa ta in sezonul rece
Acum ca ai terminat cu tot ce tinea de izolarea locuintei, ia in calcul si faptul ca podelele pot face ca temperatura din casa sa fie mai mica. Spre exemplu, gresia favorizeaza circulatia aerului!
Potrivit specialistilor, in timpul sezonului rece, este recomandat sa folosesti covoare pentru a acoperi intr-o proportie cat mai mare suprafata podelelor pentru a izola cat mai bine aerul cald din locuinta.
Totodata, poti lua in calcul si un sistem de incalzire prin pardoseala, aceasta fiind una dintre cele mai eficiente metode de a te lupta cu temperaturile reci din timpul sezonului de iarna.
Din nou, nu este cea mai mica investitie pe care o poti face, insa economiile se vor dovedi a fi mai mari in timp. Prin intermediul unui astfel de sistem se poate pastra o temperatura constanta in orice camera a locuintei. In plus, daca apelezi la o astfel de varianta, poti renunta chiar la calorifere.
Cum sa pastrezi caldura in casa ta pe timp de iarna. Draperiile joaca la randul lor un rol extrem de important in pastrarea unei temperaturi optime in locuinta, acestea protejand aerul cald si blocand migrarea la interior a aerului rece din zona ferestrelor.
Este recomandat ca pentru sezonul rece sa iti indrepti atentia catre niste draperii mai groase si cu o tesatura densa. In plus, exista anumite draperii speciale care au drept rol principal capacitatea de a izola termin locuinta.
Tine cont insa ca in unele zile, chiar si in timpul iernii, soarele are puterea de a incalzi geamurile. Astfel, in acele zile este recomandat sa lasi razele soarelui sa patrunda in casa!
Nu in ultimul rand, atunci cand aerisesti casa, nu lasa geamurile deschise pentru ore intregi! Specialistii recomanda ca aerisirea locuintei sa se faca in special dimineata, lasand geamul deschis pentru aproximativ 10 – 15 minute.
Afla si cum sa folosesti un recuperator de caldura sau cum sa elimini pierderile de caldura din casa ta pe timp de iarna!