Ingrijire cactus de apartament. Cactusul este una dintre cele mai populare alegeri printre cei care locuiesc la apartament si isi doresc o planta care sa nu ocupe mult spatiu si care sa fie si usor de intretinut.
De unde este originar cactusul?
Ingrijire cactus de apartament. Original din medii aride indepartate, precum deserturile din Mexic sau Statele Unite ale Americii, cactusul iese in evidenta prin modul in care poate supravietui atat in mediul lui natural, cat si in ghiveci.
Citeste si: Cum sa ingrijesti Cactusul Craciunului sau Craciunita
Mai exact, cactusul stocheaza apa in trunchi, reusind astfel sa traiasca fara probleme chiar si in conditii de seceta.
Ingrijirea unui cactus este extrem de simpla, de cele mai multe ori nu ai nevoie de mai mult de cinci minute pe saptamana pentru a te asigura ca totul este in regula.
Cactusul nu are nevoie de conditii speciale pentru a putea supravietui, asa ca sarcinile tale vor fi extrem de usoare si de rapide.
Vorbim in randurile urmatoare despre cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand te decizi sa iti iei un cactus de apartament!
Vei afla astfel care sunt principalele lucruri pe care trebuie sa le faci pentru a avea grija de o astfel de planta.
Cum sa plantezi un cactus
Ingrijire cactus de apartament. Incepem cu inceputul si vorbim mai intai despre plantarea cactusului. Pamantul in care urmeaza sa plantezi cactusul trebuie sa fie un amestec din doua parte pamant si o parte nisip.
Este de preferat sa folosesti un nisip cu granulatie mare. De asemenea, ai grija sa folosesti un ghiveci mic, cactusul fiind in general o planta de dimensiuni mici.
Daca vei orna pamantul cu diverse pietre din mozaic, ai grija sa nu le indesi in pamant pentru ca in acest fel ai pune in pericol procesul de crestere al cactusului.
Ingrijire cactus de apartament. Cum sa ai grija de o astfel de planta?
Ingrijire cactus de apartament. Mai intai de toate trebuie sa iti spunem ca aceasta planta are nevoie de contact direct cu soarele. Asadar, aseaza-l undeva unde stii ca va avea contact cu razele soarelui.
Apoi, trebuie sa stii ca nu trebuie sa il uzi in exces, in caz contrar riscand ca radacina lui sa putrezeasca. Asadar, poti sa ii pui apa doar atunci cand observi ca pamantul este uscat.
Cactusul nu trebuie mutat prea mult, asa ca incearca sa ii gasesti un loc potrivit si sa il lasi acolo.
In lunile de iarna, atunci cand temperatura din termometre scade simtitor, cactusul trebuie udat foarte rar sau chiar deloc. Cand iarna se apropie, poti muta cactusul intr-un loc umbros, ferit de frig si de curentii de aer rece.
Odata ce primavara vine si soarele incepe sa aiba din nou putere, poti muta inapoi cactusul intr-un loc unde va putea avea contact direct cu razele soarelui.
Cum scapi de daunatorii unui cactus si sa faci o ingrijire in apartament
Fara doar si poate, daunatorii nu sunt doriti de nimeni, acestia putand duce cu usurinta la imbolnavirea si uscarea cactusului din casa noastra.
In functie de specie, unii cactusi sunt ceva mai vulnerabili in comparatie cu ceilalti, cele mai vulnerabile familii din acest punct de vedere fiind Opuntia, Rebutia si Hamatocactus.
Ingrijire cactus de apartament. Printre cei mai cunoscuti daunatori se numara paianjenul rosu, paduchele de scut, paduchele ceros si paduchele lanos. Toti acestia au dimensiuni foarte mici, asa ca pentru a ii vedea vei avea nevoie de o lupa.
Aerul cald, uscat si inchis favorizeaza inmultirea si extinderea acestor daunatori. Asadar, asigura-te ca aerisesti cat de des poti incaperea unde sta cactusul! In cazul in care descoperi astfel de daunatori, trebuie sa schimbi pamantul si ghiveciul.
Vasul nou trebuie curatat bine, in timp ce pamantul trebuie imbunatatit cu ingrasamant. Atunci cand faci mutarea, arunca o privire si asupra radacinilor. In cazul in care observi ca si acestea sunt afectate, nu ezita sa le tai.
Totodata, mai trebuie sa iti spunem ca paduchele lanos poate fi indepartat manual sau prin tamponarea cu alcool, acesta avand o lungime de circa 2 – 8 mm.
Toti acesti daunatori nu reactioneaza bine atunci cand sunt expusi razelor soarelui, un nou motiv pentru a te asigura ca ghiveciul in care este plantat cactusul este pozitionat undeva la soare.
Afla cum sa ingrijesti si alte plante de apartament sau cum sa provoci o noua inflorire la orhidee!