Cum sa efectuezi udarea cactusilor in mod corect
Cum sa efectuezi udarea cactusilor in mod corect

Cum sa efectuezi udarea cactusilor in mod corect


Cum sa efectuezi udarea cactusilor in mod corect si cand ar trebui sa uzi plantele din ghivece. Iata care sunt semnele ce te anunta ca plantele au nevoie de apa si cum sa ai grija de acestea.

Cum sa efectuezi udarea cactusilor in mod corect – Cuprins:

Udarea cactusilor. Cum sa o faci in mod corect

Udarea cactusilor
Udarea cactusilor

Dupa cum bine stim, cactusii sunt plante adaptate pentru un tinut arid si la temperaturi destul de ridicate. Tocmai de aceea, sunt preferate de multe persoane deoarece este foarte usor sa le ingrijesti si datorita faptului ca rezista foarte mult timp fara apa.

Totusi, este bine sa stii si cum sa efectuezi udarea cactusilor pentru a te asigura ca plantele vor rezista pentru mai mult timp. Stim cu totii ca aceste plante au nevoie de o cantitate mica de apa, insa marea problema ramane supraudarea acestora.

Prea multa apa va dauna plantei si va duce si la aparitia anumitor boli ce vor opri cresterea cactusului. De aceea, ar fi bine sa intelegi cand sa uzi cactusii si ce cantitate de apa ar trebui administrata.

Inainte de toate, trebuie sa stii ca plantele au nevoie de mai multa apa in sezonul de crestere. Desigur, cantitatea de apa variaza in functie de tipul solului, de tipul cactusilor si de marimea acestora, dar si de marimea ghivecelor in care plantele se afla.

Citeste si: Ingrijire Cactusul Craciunului sau Craciunita. Cum sa infloreasca toata iarna

In perioada mai-august, cactusii se pot uda de doua ori pe luna folosind o cantitate mica de apa. Ar fi bine sa verifici daca ghiveciul are gauri de drenaj, iar daca apa iese prin acele gauri este indicat sa nu mai uzi planta. Este necesar sa stii cum sa faci udarea cactusilor in mod corect.

Asadar, in sezonul de crestere, plantele se pot uda de doua ori pe luna. Acest lucru se schimba in perioada de repaus vegetativ, iar cactusii se vor uda atunci cand pamantul este uscat complet. Chiar daca solul este uscat, este bine sa pui cantitati mici de apa si niciodata pamantul sa nu fie saturat de apa.

Perioada de repaus vegetativ dureaza din toamna si pana in primavara, mai exact din luna septembrie si pana in luna mai. Ar fi bine sa urmaresti evolutia plantei si daca pe perioada iernii apar semne de stres cauzate de lipsa de apa, atunci trebuie sa administrezi o cantitate mica de apa.

Daca vei pune prea multa apa, radacinile vor putrezi, iar cactusul tau va muri. In cazul in care observi ca planta ta se usuca, este bine sa ii pui putina apa, pentru ca apoi aceasta isi va reveni.

Sfaturi despre ingrijirea unui cactus

Cactus
Cactus

Acum ca stii mai multe despre udarea cactusilor, ar fi bine sa stii si cum sa ii ingrijresti. Nu uita nici de faptul ca si cactusii au nevoie de fertilizatori. Asadar, ar fi bine sa administrezi un ingrasamant natural plantelor in mod constant. Bineinteles, acest lucru se face in sezonul de crestere, adica in perioada mai-iunie.

Totodata, este bine sa stii ca plantele au nevoie sa stea in lumina directa a soarelui timp de minimum 4 ore, in fiecare zi. Daca tii plantele in casa, atunci pune ghiveciul pe o fereastra indreptata spre sud sau est. Este bine sa rotesti ghivecele in mod constant, pentru ca intreaga suprafata a cactusului sa beneficieze de lumina soarelui.

Ghiveciul in care este pusa planta trebuie sa fie indeajuns de mare pentru a permite radacinilor sa se dezvolte in mod corect, dar si sa se usuce repede. Gaurile de drenare trebuie sa fie neaparat prezente, iar daca nu sunt ar fi bine sa le faci.