Cum sa folosesti scortisoara pentru plante
Cum sa folosesti scortisoara pentru plante

Cum sa folosesti scortisoara pentru plante


Ce-ai spune de scortisoara pentru plante? Nu este o greseala, deoarece acest ingredient din prajituri poate fi folosit cu succes si pentru plantele tale. Iata cum sa il folosesti si ce poti face cu acesta.

Cum sa folosesti scortisoara pentru plante – Cuprins:

Cum sa folosesti scortisoara pentru plante. Care sunt beneficiile?

Scortisoara pentru plante
Scortisoara pentru plante

Dupa ce o sa intelegi la ce poti folosi scortisoara pentru plante, o sa ajungi sa o folosesti zilnic. Iata ce poti face cu acest condiment si de ce este extrem de folositor in casa ta.

Scortisoara pentru plante este la fel de folositoare ca hormonii de crestere folositi pentru radacini. Atunci cand plantezi trandafiri dintr-un buchet, poti sa pui tija in scortisoara inainte de plantare.

Scortisoara va ajuta la dezvoltarea radacinilor pentru plantele din gradina ta sau cele pe care le plantezi in ghiveci.

Citeste si: Alimente care nu expira. Cum sa faci provizii, in mod corect!

O solutie de scortisoara si apa va actiona ca un fungicid natural. Amesteca 1-2 lingurite de scortisoara in 500 ml de apa si las-o sa stea peste noapte. A doua zi, strecoara continutul folosind un filtru de cafea si pune solutia intr-un recipient cu pulverizator.

Pulverizeaza solutia pe frunzele sau tulpinile afectate de mucegai sau alte ciuperci, pentru a tine bolile sub control. Totodata, solutia poate fi pulverizata si pe pamant, pentru a tine sub control dezvoltarea sporilor de mucegai.

Scortisoara te ajuta si atunci cand vrei sa pui seminte pentru rasaduri sau sa semeni diverse plante. Presara putina scortisoara pe pamant, pentru a preveni infectarea semintelor cu fungi ori alte bacterii periculoase.

Scortisoara
Scortisoara

In acelasi timp, scortisoara va proteja si rasadurile care vor creste. Sporii de mucegai pot ataca rasadurile din cauza umezelii ridicate, asa ca scortisoara le va salva, pentru ca este un fungicid natural.

Scortisoara pentru plante. In cazul in care ai taiat plantele sau le-ai rupt in timp ce le ingrijeai, te sfatuim sa presari un pic de pudra de scortisoara. Acest lucru va accelera vindecarea plantei si va preveni dezvoltarea bolilor.

Mai poti folosi scortisoara si pentru a alunga diversi daunatori, precum furnicile. Presara un pic de scortisoara pe unde vezi furnici, iar acestea isi vor muta „sediul” imediat, asa ca nu vei mai avea probleme.

Citeste si: Cum sa refolosesti pliculetele dupa ce ti-ai facut ceai

Chiar si tantarii pot fi tinuti la distanta folosind scortisoara. Presara scortisoara prin gradina ta si o sa tii la distanta aceste insecte enervante, care produc extrem de mult disconfort, mai ales pe perioada noptilor de vara.

Rugina este o boala a plantelor precum galbenelele. Aceasta poate fi tinuta sub control daca presari putina scortisoara pe suprafetele afectate.

La final, iti mai spunem ca scortisoara pentru plante poate intarzia si vestejirea buchetului de flori pe care tocmai l-ai primit. Pur si simplu pune un pic de scortisoara in apa din vaza, iar aceasta va intarzia procesul de vestejire prematura.

In acelasi timp, scortisoara va opri si dezvoltarea bacteriilor sau a ciupercilor din apa, care sunt responsabile pentru distrugerea tulpinilor.