Hormon de inradacinare natural. Cum sa folosesti otet de mere pentru plante
Hormon de inradacinare natural. Cum sa folosesti otet de mere pentru plante

Cum sa folosesti otet de mere ca hormon de inradacinare 100% natural


Otet mere folosit ca hormon de inradacinare natural. Cum sa folosesti acest ingredient banal pentru plantele din gradina ta si de ce este folositor. Sunt foarte multe cai de a folosi otetul de mere, insa te-ai gandit ca si plantele pot beneficia de acesta?

Otet mere folosit ca hormon de inradacinare natural

Otet mere folosit ca hormon de inradacinare natural
Otet mere folosit ca hormon de inradacinare natural

Dupa cum bine stim, inmultirea plantelor trebuie inceputa facand acele taieturi in tulpini, insa dupa ce le-ai facut, trebuie sa folosesti si un hormon de inradacinare, pentru a ajuta la dezvoltarea radacinilor.

Acest lucru se face pentru a ajuta viitoarele plante sa se prinda si creste rata de succes cand vrem sa inmultim diverse flori sau plante. Multi gradinari sunt de parere ca nu este nevoie sa cumperi produse scumpe, deoarece radacinile se vor dezvolta si singure.

Nu spunem ca nu este adevarat, insa exista nenumarate produse din comert care sunt foarte eficiente si care au la baza auxina, un hormon natural de crestere despre care am mai vorbit atunci cand am preparat apa de salcie.

Este momentul sa stii ca otetul de mere poate fi folosit si ca un hormon de inradacinare 100% natural! Asadar, haide sa vedem cum poti prepara acea solutie minune.

Cum sa folosesti otet de mere pentru inmultirea plantelor

Butasi trandafiri
Butasi trandafiri

Otet mere folosit ca hormon de inradacinare natural. Totusi, auxina pe care o contin majoritatea produselor este facuta in laborator. Ce-ai spune daca ai folosi ingrediente naturale, care nu sunt deloc scumpe si care au acelasi efect pentru viitoarele tale plante?

O cantitate mica de otet de mere este tot ce ai nevoie pentru a ajuta la dezvoltarea radacinilor. Mare atentie! Prea mult otet de mere poate stopa dezvoltarea radacinilor, asa ca si cantitatea pe care o folosesti este extrem de importanta!

Drept urmare, va fi nevoie sa folosesti o lingurita cu otet de mere in 1.2-1.3 litri de apa. Orice otet de mere este bun, asa ca nu te chinui sa gasesti produse scumpe, pentru ca nu este cazul.

Citeste si: Inmultire butasi de trandafir prin metoda burrito. Cum sa ii inmultesti cu ajutorul hartiei de ziar

Modul de folosire este foarte simplu. Dupa ce ai facut acele taieturi la baza tulpinii, inmoaie-le in solutia cu otet de mere inainte de a le pune in pamant. Otetul va ajuta plantele sa isi dezvolte radacinile. Acum intelegi de ce este util acest otet de mere folosit ca hormon de inradacinare natural?

Dupa cum spuneam, evita sa folosesti o cantitate mare de otet de mere, deoarece acesta contine acid acetic (aproximativ 5%) si poate fi folosit ca erbicid natural.

Daca ai probleme cu buruienile, poti folosi otet de mere pentru a stopa cresterea acestora, deoarece dizolva membranele celulare, fapt care duce la eliminarea acestora.

Desigur, vorbim despre cateva buruieni aparute in gradina ta. Daca ai probleme cu buruienile, ti-am pregatit un articol despre combaterea acestora, asa ca arunca o privire si peste acesta!