Cum sa faci transplantarea orhideelor in alt ghiveci
Cum sa faci transplantarea orhideelor in alt ghiveci

Cum sa faci transplantarea orhideelor in alt ghiveci


Transplantarea orhideelor. Cum sa faci aceasta operatiune daca vrei sa muti florile intr-un ghiveci mult mai incapator. Acest lucru este necesar pentru a facilita dezvoltarea orhideelor si pentru ca acestea au nevoie de mai mult spatiu pentru radacini.

Care sunt semnele care te anunta ca orhideele au nevoie de un alt ghiveci

Mutare orhidee in alt ghiveci
Mutare orhidee in alt ghiveci

Inainte de toate, ar trebui sa stii si care sunt semnele care te anunta ca orhideea are nevoie de un alt ghiveci. Ei bine, primul semn care te anunta ca floarea ta are nevoie de un nou ghiveci este atunci cand radacinile sunt incurcate.

Asta inseamna ca nu mai este spatiu si ar trebui sa lasi radacinile sa se dezvolte in voie. Trebuie sa stii ca va fi necesar sa schimbi ghiveciul orhideei o data pe an sau la doi ani si in acelasi timp sa ii oferi si un pamant nou. Tocmai de aceea este necesar sa faci transplantarea orhideelor.

Citeste si: Cum sa ingrijesti orhideele. Solutii naturale pentru tratarea acestor flori

Asadar, daca a trecut ceva timp de cand orhideea ta nu a primit pamant nou, asigura-te ca ai grija de floarea ta. Orhideele au nevoie de nutrienti, asa ca pamantul trebuie inlocuit deoarece poate retine apa, iar asta duce la putrezirea radacinilor. Drept urmare, apare si riscul de ploi.

Atunci cand radacinile orhideei sunt moi si au o culoare maronie, este un semn ca retine prea multa apa. Un pamant nou o sa ofere plantei nutrientii de care are nevoie.

Cum sa faci transplantarea orhideelor intr-un alt ghiveci

Transplantarea orhideelor
Transplantarea orhideelor

Atunci cand vrei sa faci transplantarea orhideelor, este necesar sa stii ca noul ghiveci trebuie sa fie cu 2-3 cm mai mare decat cel vechi. Ghivecele speciale pentru orhidee au gauri laterale pentru a favoriza circulatia aerului la radacini, insa poti folosi un ghiveci de teracota fara nicio problema.

Iti sugeram sa cumperi pamant special pentru orhidee, pentru ca acesta este cel mai indicat. Pune un pic de pamant in noul ghiveci, pentru ca acesta sa fie stratul de baza.

Citeste si: Stimulare inflorire orhidee. Cum sa provoci o noua inflorire la aceasta planta

Transplantarea orhideelor. Acum este momentul sa scoti orhideea din ghiveci, pentru a face transplantarea. Scoate-o cu grija, pentru a nu rupe radacinile sau chiar planta.

Daca observi radacini uscate, iti sugeram sa le indepartezi. Astfel, te asiguri si de dezvoltarea corecte a orhideei in noul ghiveci. De asemenea, poti indeparta si radacinile de culoare maro sau care sunt moi, pentru ca acestea nu sunt sanatoase.

Urmatorul pas este sa adaugi pamantul special pentru orhidee, in jurul plantei. Mai trebuie sa stii ca acel pamant contine si ingrasamant, iar pentru trei luni de zile nu va mai fi nevoie sa fertilizezi orhideea. Dupa aceea, poti cumpara betisoarele cu fertilizant, deoarece eliberarea acestuia se face in mod treptat.