Cum sa faci plantarea lalelelor toamna si in ce perioada
Cum sa faci plantarea lalelelor toamna si in ce perioada

Cum sa faci plantarea lalelelor toamna si in ce perioada


Cum sa faci plantarea lalelelor toamna. Afla cum trebuie sa faci aceasta operatiune in mod corect, dar mai ales in ce perioada trebuie sa plantezi lalelele in gradina ta. Totodata, iti explicam si care este distanta de plantare.

Cum sa faci plantarea lalelelor toamna si in ce perioada – Cuprins:

Cand se planteaza lalelele toamna

Bulbi de lalele
Bulbi de lalele

Daca si tu iei in considerare acest lucru, ar trebui sa stii si cand se face plantarea lalelelor toamna, pentru a te bucura de flori la primavara. Totusi, este bine sa stii in ce perioada, pentru ca nu vrei ca plantele sa fie afectate de frig.

Tocmai de aceea, plantarea lalelelor toamna se face dupa data de 1 noiembrie si pana in luna decembrie. Bineinteles, zona in care locuiesti este foarte importanta, asa ca ia in considerare sa faci acest lucru cu 2-3 saptamani inainte de venirea primului inghet.

Iti recomandam sa nu plantezi lalelele mai devreme deoarece bulbii vor incolti si frunzele care vor iesi din pamant vor fi afectate de temperaturile negative care vor veni in sezonul rece.

In acest caz este important si modul in care pastrezi bulbii, iar expertii recomanda sa ii tii intr-o punga de hartie, iar frigiderul este cel mai bun loc. Tine minte sa nu pui bulbii langa mere sau banane pentru ca aceste fructe elibereaza un gaz numit etilena, iar acesta va omora bulbii inainte de plantare.

Cum sa faci plantarea lalelelor toamna

Plantarea lalelelor toamna
Plantarea lalelelor toamna

Cum sa faci plantarea lalelelor toamna. Cu toate ca lalelele nu sunt chiar pretentioase fata de sol, ar fi bine sa stii ca este indicat sa le plantezi intr-un pamant argilo-nisipos, bogat in humus. Nivelul pH-ului ar trebui sa fie situat intre valorile 6.5-7.5, iar daca pamantul din gradina ta este prea acid (5 – 5.5) va trebui sa il ameliorezi folosind var, dolomita sau cenusa.

Locul in care plantezi lalelele este important asa ca nu uita ca aceste flori iubesc lumina soarelui. Drept urmare, evita plantarea in locuri cu umbra si alege locurile in care florile au parte de lumina soarelui timp de 6-8 ore pe zi.

Citeste si: Cum sa folosesti bicarbonat de sodiu in gradina

Plantarea bulbilor se face cu partea mai mare in jos, iar adancimea gropilor in care faci acest lucru trebuie sa fie de aproximativ 20 cm. Daca bulbul tau are o inaltime de 5 cm, atunci groapa trebuie sa aiba adancimea de 20 cm. In general, trebuie sa iei in considerare un strat de sol de 13 cm care sa acopere bulbul. Tine minte asta cand faci plantarea lalelelor toamna.

Expertii recomanda sa plantezi cate 10 bulbi pe aceeasi suprafata, iar distanta intre plantele de pe acelasi rand trebuie sa fie de 5 cm. De asemenea, distanta dintre randuri trebuie sa fie de 15-20 cm.

Dupa plantare, bulbii se uda doar daca toamna este secetoasa. In cazul in care se anunta o iarna geroasa, ar fi bine sa faci si mulcirea solului pentru a te asigura ca plantele vor fi ferite de inghet. Daca faci acest lucru, nu uita ca stratul de mulci trebuie indepartat la primavara pentru a putea da voie plantelor sa se dezvolte in mod corect.