Cum sa faci o solutie cu bicarbonat de sodiu pentru legumele din gradina
Cum sa faci o solutie cu bicarbonat de sodiu pentru legumele din gradina

Cum sa faci o solutie cu bicarbonat de sodiu pentru legumele din gradina


Cum sa faci o solutie cu bicarbonat de sodiu si la ce ajuta mai exact. Afla cum o poti utiliza in pentru legumele din gradina si de ce le poate ajuta. Ce trebuie sa stie orice pasionat de gradinarit.

Cum sa faci o solutie cu bicarbonat de sodiu pentru legumele din gradina – Cuprins:

Solutie cu bicarbonat de sodiu. Cum sa o folosesti in gradina

Solutie cu bicarbonat de sodiu
Solutie cu bicarbonat de sodiu

In cazul in care nu stiai, bicarbonatul de sodiu este un agent antifungic foarte eficient si pe langa asta este si foarte ieftin, comparativ cu alte solutii chimice pe care le poti gasi la magazinele de specialitate.

Mai mult, o solutie cu bicarbonat este organica si ecologica, iar asta inseamna ca poti creste legume cat mai curate. Asadar, este o solutie ideala pentru cei ce cultiva legume si nu vor sa apeleze la tratamente folosind substante periculoase.

Conform expertilor, bicarbonatul de sodiu ajuta la tratarea bolilor precum fainarea ce apare la rosii, , vinete, castraveti sau dovlecei. Desigur, o poti utiliza si pentru a trata fainarea la trandafiri (Podosphaera pannosa), in cazul in care te-ai lovit si de aceasta problema.

Mai mult, solutia cu bicarbonat este eficienta pentru a trata si patarea neagra. Ciuperca ataca destul de des plantele, asa ca nu ar fi rau sa stii cum o poti combate.

Pentru a face o solutie cu bicarbonat de sodiu o sa ai nevoie de un litru de apa, o lingura cu bicarbonat, o lingurita de detergent lichid pentru vase si doua lingurite de ulei de floarea soarelui.

Tratament pentru vinete
Tratament pentru vinete

Toate ingredientele pentru aceasta solutie cu bicarbonat de sodiu se pun intr-un recipient cu pulverizator, dupa care se amesteca foarte bine. Solutia trebuie pulverizata pe frunzele plantelor si se poate folosi o data la 3 zile in cazul in care plantele au fost afectate de bolile mentionate, pana la remedierea problemei.

Vestea buna este ca poti utiliza solutia si ca masura preventiva, insa in acest caz trebuie sa o folosesti o data sau de doua ori pe luna.

Citeste si: Cum sa combati fainarea la castraveti si ce tratament sa folosesti

Mai mult decat atat, solutia cu bicarbonat se poate folosi pentru a tine la distanta daunatori precum afide, musculita alba, tripsi, acarieni, omizi, melci sau viermi ori furnici. In acest caz, va trebui sa o pulverizezi pe langa langa frunze si la baza plantelor.

Expertii spun ca aceasta solutie poate regla nivelul de pH al solului, iar in cazul rosiilor le poate imbunatati gustul.

Desigur, exista si dezavantaje, pentru ca bicarbonatul de sodiu este o sare si daca este folosita in cantitati mari o sa devina toxica. Drept urmare, cresterea plantelor poate fi afectata, asa ca mare atentie!