Cum sa eviti deformarea castravetilor din gradina ta
Cum sa eviti deformarea castravetilor din gradina ta

Cum sa eviti deformarea castravetilor din gradina ta


Cum sa eviti deformarea castravetilor. Afla ce trebuie sa faci pentru a obtine castraveti sanatosi si de ce se deformeaza legumele din gradina ta. Iti explicam ce sa verifici pentru a te asigura ca obtii legume ca la carte.

Deformarea castravetilor. De ce se intampla acest lucru?

Deformarea castravetilor
Deformarea castravetilor

Cum sa eviti deformarea castravetilor. Nu este un lucru nou sa vedem castraveti deformati insa nu multi stiu si de ce se intampla acest fenomen. Asadar, trebuie sa investighezi cauzele, pentru a sti exact ce trebuie sa faci.

In primul rand, vorbim despre conditii de crestere pe care nu le respecti. Uda plantele la timp si foloseste un mulci pentru a mentine umezeala in sol.

Nu uita ca aceste legume au nevoie de umiditate, asa ca un trat de mulci o sa te ajute. De asemenea, o temperatura de peste 16 grade Celsius o sa ajute la dezvoltarea plantelor. In caz contrar, nu vei scapa de deformarea castravetilor.

Citeste si: Distanta plantare castraveti. Cum sa plantezi rasadurile in gradina

Chiar daca sunt multe insecte polenizatoare in gradina ta, castravetii nu beneficiaza intotdeauna de munca acestora. Polenul are nevoie de un mediu semiumed si temperaturi mai mari pentru ca rezultatele sa fie foarte bune.

Tocmai de aceea, lipsa umiditatii sau ploile prea dese pot impiedica polenizarea florilor. Desigur, poti poleniza castravetii pentru a obtine cele mai bune rezultate si in cazul in care vremea nu tine cu tine.

Castravetii au nevoie si de ingrasaminte, asa ca o data la 2-3 saptamani asigura-te ca aplici un fertilizator la baza plantelor. Asigura-te ca acesta contine azot, fosfor si potasiu (NPK).

Si daunatorii pot cauza acest fenomen. Musca alba de sera, acarienii si tripsii sunt printre daunatorii care cauzeaza deformarea castravetilor, deoarece se hranesc cu seva plantelor. Nu uita nici de afide, dar pot afecta castravetii in acelasi mod.

Cum sa faci un ingrasamant natural pentru castraveti

Ingrasamant pentru castraveti
Ingrasamant pentru castraveti

Acum ca stii despre deformarea castravetilor, ar fi bine sa stii si cum se prepara in ingrasamant. Sansele ca legumele tale sa se deformeze din cauza faptului ca nu ai administrat un ingrasamant sunt destul de mari, asa ca nu ar fi rau sa stii cum sa prepari unul natural.

O sa ai nevoie de 500 mililitri de lapte, 10 litri de apa si 10 picaturi de iod. Amesteca toate aceste ingrediente, iar apoi administreaza 500 ml pentru fiecare tufa de castraveti.

Ingrasamantul trebuie aplicat la fiecare 2-3 saptamani si poate fi aplicat dupa ce ai plantat castravetii in gradina, inaintea sau chiar in timpul infloririi.

Citeste si: Polenizare castraveti. Cum sa o faci si de ce este necesara

Totusi, nu uita de faptul ca ingrasamantul trebuie aplicat doar in zilele noroase, dimineata sau seara. Evita sa il administrezi in mijlocul zilei, atunci cand temperaturile sunt foarte ridicate. Nu vrei sa afecteze plantele sau sa ai probleme cu deformarea castravetilor.

Si inca ceva! Pentru ca vorbim de lapte, ingrasamantul o sa miroasa urat, insa mirosul se va duce in 2-3 zile asa ca stai fara griji.

Si, din moment ce vorbim despre un aliment care se strica destul de repede, ar fi bine sa aplici imediat ingrasamantul pe care tocmai l-ai preparat. Nu il pastra pentru data viitoare pentru ca se va strica.