Cum sa cureti ghivecele de flori si de ce este important
Cum sa cureti ghivecele de flori si de ce este important

Cum sa cureti ghivecele de flori si de ce este important


Cum sa cureti ghivecele de flori. De ce este atat de important pentru plantele pe care urmeaza sa le plantezi si de ce iti recomandam sa faci si tu acest lucru. In acelasi timp, iti aratam cum sa o faci si ce solutie sa folosesti pentru a le curata.

De ce este necesar sa cureti vechile ghivece?

Depuneri de saruri pe ghivece
Depuneri de saruri pe ghivece

Cum sa cureti ghivecele de flori. In primul rand, ar trebui sa stii ca este absolut necesar sa cureti ghivecele de flori inainte de plantarea unor plante noi. De ce este necesar? Ei bine, din cauza solului, pe peretii ghivecelor se depoziteaza saruri.

Mai mult decat atat, pot exista boli de la plantele vechi, asa ca acestea vor fi transferate si la plantele noi. Asadar, nu credem ca vrei sa plantezi florile din noul sezon si sa risti imbolnavirea lor de la o mica neatentie.

Solutia este sa cureti aceste ghivece inainte sa le folossti inca o data. Nu este o operatiune atat de complicata si poate dura chiar cateva minute. Avantajul este ca noile plante vor fi sanatoase si vei obtine cele mai bune rezultate.

Cum sa cureti ghivecele de flori si ce solutie sa folosesti

Cum sa cureti ghivecele de flori
Cum sa cureti ghivecele de flori

Cea mai buna metoda sa cureti vechile ghivece de flori este sa o faci afara, primavara, inainte de plantare. In acelasi timp, curatarea se poate face si toamna, dupa ce plantele s-au uscat. Tocmai de aceea este necesar sa stii cum sa cureti ghivecele de flori.

Un alt avantaj al spalarii ghivecelor inainte de plantare este ca cele din teracota vor fi umezite, iar plantele vor beneficia de acest lucru in primele zile de la plantare, adica in perioada cea mai importanta.

Curatarea ghivecelor se face foarte simplu, folosind o perie de plastic si apa curata. Desigur, daca exista depozite de saruri si acestea nu se curata, incearca sa le indepartezi cu ajutorul unui cutit. Va trebui sa razuiesti acele depozite, pentru a te asigura ca o sa cureti ghiveciul in mod corect.

Dupa ce te-ai asigurat ca le-ai curatat cum trebuie, este momentul sa prepari si o solutie in care vei pune inalbitor. Te sfatuim sa pui 9 litri de apa si un litru de inalbitor. Pune ghivecele pe care tocmai le-ai curatat si lasa-le sa stea acolo timp de 10 minute.

Citeste si: Cum sa faci transplantarea orhideelor in alt ghiveci

Cum sa cureti ghivecele de flori. Aceasta solutie va dezinfecta ghivecele si va elimina microorganismele daunatoare pentru plantele tale. Doar in acest mod te poti asigura ca ghivecele sunt curate si ca noile plante nu se vor imbolnavi.

Dupa ce ai lasat ghivecele la inmuiat, ar trebui sa le clatesti bine. Ghivecele de plastic trebuie sa se usuce la soare pentru a te asigura ca nu raman urme de inalbitor.

Daca vorbim de ghivecele din teracota, acestea ar trebui puse intr-un lighean cu apa curata. Lasa-le timp de 10 minute, pentru a te asigura ca se elimina inalbitorul din porii materialului. La final, lasa-le sa se usuce la soare.

Dupa cum vezi, operatiunea de curatare a ghivecelor nu este chiar complicata, iar in acest fel te vei asigura ca plantele tale vor incepe cu dreptul sezonul cald. Te sfatuim sa o aplici de fiecare data cand vrei sa folosesti un ghiveci vechi.