Cum sa cureti frunzele plantelor cu bere sau lapte
Cum sa cureti frunzele plantelor cu bere sau lapte

Cum sa cureti frunzele plantelor cu bere sau lapte


Cum sa cureti frunzele plantelor cu bere sau lapte, pentru a le reda stralucirea si sanatatea. Vezi cum sa indepartezi murdaria cu ajutorul celor doua lichide neobisnuite pentru plantele de ghiveci.

Cum sa cureti frunzele plantelor cu bere sau lapte – Cuprins:

Curatarea fruzelor cu ajutorul berii

Cum sa cureti frunzele plantelor
Cum sa cureti frunzele plantelor

Iubitorii de plante de apartament stiu ca frunzele pline de praf sunt o condamnare la moarte, pentru ca lumina nu va mai ajunge la ele in mod eficient si procesul de fotosinteza va avea mult de suferit. Cum hranirea plantei nu se va mai face la parametri optimi, planta va suferi si poate chiar va muri, daca nu se iau masuri urgente.

Daca nu se ajunge la ofilirea ireversibila, murdaria tot va dauna platei. Cresterea si inflorirea vor stragna.

In mod normal, oricare planta de apartament, are nevoie de curatare de doua ori pe luna. Trebuie sa iei in calcul ca la fiecare curatare sa elimini frunzele ofilite sau oricare parte bolnava a plantei de ghiveci. Altfel, spalarea va fi in van.

Daca nu stii cum sa le cureti in cel mai eficient si simplu mod, te vom invata noi. Sunt doua metode la care poti apela, iar una dintre ele este cu ajutorul berii. Da, ai citit bine!

Inainte de a te apuca de treaba, ia in calcul ca unele plante nu suporta nici macar apa  pe frunze si o eventuala imbaiere le-ar putea aduce moartea. Printre acestea se numara si cactusii si plantele suculente. Acestea trebuie curatate fara apa sau alte lichide care nu le vor face bine.

Citeste si: Frunze galbene la ficus. Cum sa previi si care sunt cauzele

Trebuie sa amesteci apa si bere in cantitati egale si sa amesteci usor. Inmoaie o laveta moale si curata in solutia obtinuta si sterge fiecare frunza a plantei. Ai grija sa stergi frunzele pe ambele parti, nu doar pe fata lor. Sunt unele planta care au porii de respiratie si asimilare mai mult pe partea inferioara.

O astfel de planta este si ficusul. Deci, sterge pe ambele parti la fel de bine, mai ales ca berea contine substante de genul fermentilor si enzimelor, substante organice si minerale si le va face bine din mai multe puncte de vedere, nu doar estetic.

Ambele lichide trebuie sa fie la temperatura camerei. Plantele nu vor suporta „dusurile reci”.

Ai grija ca curatarea sa fie bine facuta bine si sa nu ramana urme pe suprafata lor. Dupa spalare, foile trebuie sa ramana stralucitoare si perfect curate.

Este suficient sa la speli cu solutie de apa si bere la inceput  si final de sezon cald, iar in rest sa folosesti apa simpla.

Berea poate fi folosita si pentru a hrani plantele. Florile vor creste mai mari si mai frumoase daca sunt fertilizate cu bere. Bineinteles, se va folosi o doza mica de bere.

Cum sa cureti frunzele plantelor cu lapte

Cum sa cureti frunzele plantelor cu lapte
Cum sa cureti frunzele plantelor cu lapte

Daca berea nu este o substanta pe care sa o preferi pentru curatarea frunzelor plantelor de ghiveci, poate o sa te incante laptele.

Ai grija sa nu fie rece, din frigider si sa folosesti proportia de 1:1, apa si lapte. Nici apa nu trebuie sa fie rece. Solutia obtinuta din cele doua va trebui sa fie la temperatura camerei.

Foloseste o carpa moale si curata-le pe ambele parti. Dupa spalare vei observa ca frunzele plantelor au un aspect sanatos si va avea un verde mai frumos.

Ai grija sa nu abuzezi de metoda. Ca si in cazul berii, este suficient sa la speli cu solutie de apa si lapte la inceput  si final de sezon cald, iar in rest sa folosesti apa simpla.

Frunzele pot deveni sensibile la atacul unor bacterii patogene sau a unor insecte. Te vei confrunta cu o astfel de situatie doar daca vei abuza de metoda, in rest este una extrem de eficienta si sigura.

Metode de curatare

Metode de curatare
Metode de curatare

Cerintele de baza pentru ingrijirea oricarei plante, fie ca vorbim de una de apartament, fie ca este vorba despre una de exterior,  includ: udare, iluminare, temperatura si frunze perfect curate. Nicio planta nu se dezvolta bine daca este crescuta in mizerie si poluare.

Spalare frunzelor nu se face la intamplare, in orice perioada din zi. Procedura se efectueaza intotdeauna dimineata sau dupa-amiaza. Verdele trebuie sa se usuce complet inainte de seara.

Curata cu miscari usoare. Planta nu trebuie rupta in timpul spalarii. Singurele rupturi permise sunt cele de parti ofilite sau bolnave.

Frunzele se sterg cu o carpa, laveta sau un burete usor umezi. Sunt interzise materialele rigide sau care nu sunt inmmuiate pentru ca vor rani planta.

In cazul in care locuiesti intr-o zona foarte poluata, poti utiliza in apa de spalare si detergenti usori – spuma de sapun sau sampon. Va trebui sa protejezi substratul pentru ca solutia sa nu ajunga la radacina. Dupa imbaiere, planta trebuie limpezita bine sa nu ramana pe frunze din substanta preparata pentru spalarea ei.