Cum sa cultivi ardei iute habanero chiar in gradina ta
Cum sa cultivi ardei iute habanero chiar in gradina ta

Cum sa cultivi ardei iute habanero chiar in gradina ta


Cum sa cultivi ardei iute habanero. Afla cum sa procedezi daca si tu te-ai decis sa cultivi unul dintre cele mai iuti soiuri de ardei chiar la tine in gradina. Nu este deloc greu, insa trebuie sa ai in vedere anumite lucruri.

Seminte de ardei iute habanero pentru rasaduri

Seminte de ardei iute habanero
Seminte de ardei iute habanero

Bineinteles, primul pas este sa cumperi semintele de ardei iute habanero din care vor iesi rasadurile. Poti apela la magazinele din Romania sau cele de peste hotare.

Semintele se planteaza la sfarsitul lunii februarie sau inceputul lunii martie si avand in vedere clima de la noi din tara, va fi necesar sa le pui intr-o sera sau un politunel.

In functie de solul ales, germinarea semintelor poate dura pana la 5 saptamani, insa planta va avea nevoie de 100 de zile pentru a ajunge la maturitate.

Semintele trebuie puse la un centimetru adancime, iar solul trebuie sa aiba o valoare a pH-ului intre 6.2 si 7.0.

Totodata, nu este recomandat sa folosesti pamant de flori, alege pamantul de legume sau turba.

Dupa ce semintele au germinat si au deja doua frunze dezvoltate, rasadurile se muta in ghivece mai mari.

Apa si temperatura necesara pentru cresterea ardeilor habanero

Cum sa uzi rasadurile de ardei habanero
Cum sa uzi rasadurile de ardei habanero

Cum sa cultivi ardei iute habanero. Pentru a germina rapid, temperatura constanta a pamantului in care sunt puse semintele de ardei iute habanero trebuie sa fie intre 27 si 32 de grade Celsius.

Desigur, acestea vor germina chiar si la o temperatura de 21 de grade Celsius, insa procesul va fi mult mai lent.

Iti sugeram sa pui rasadnitele sau ghiveciul pe o suprafata incalzita, precum un calorifer.

Totodata, pamantul trebuie udat cu un pulverizator, este cea mai buna metoda si nu vei influenta temperatura pamantului sub niciun fel.

Citeste si: Cum sa cultivi legume pe balcon. Care sunt cele mai bune soiuri?

Plantele nu au nevoie de foarte multa apa, iar dupa ce rasadurile au iesit, pune ghiveciul sau rasadnita intr-un loc unde ardeiul beneficiaza de lumina soarelui.

Fereastra poate fi locul ideal, insa mare atentie sa nu fie prea frig, mai ales daca sta si pe perioada noptii.

Cand rasadurile au o varsta de cel putin 6 spatamani, fertilizeaza-le folosind ¼ lingurita de azot. Mare atentie si la bolile fungice, asa ca minimizeaza pericolul limitand udarea plantelor.

Cum sa plantezi rasadurile de ardei habanero in gradina

Rasad de ardei iute habanero
Rasad de ardei iute habanero

Cum sa cultivi ardei iute habanero. Cand planta are 5-6 perechi de frunze, aceasta poate fi mutata intr-un ghiveci mai mare sau o poti planta chiar si afara.

Mare atentie, rasadurile vor avea nevoie de 10 saptamani pentru a le putea muta afara. Mai mult, asigura-te ca de la ultimul inghet au trecut doua saptamani. Temperatura ideala pentru ardeii habanera este intre 18 si 26 de grade Celsius.

Citeste si: Cum sa previi amareala castravetilor din gradina ta

Rasadurile trebuie plantate la o distanta de 46 de centimetri unul fata de celalalt. Tine cont ca unele soiuri crec pana la 1.8 metri inaltime, asa ca ar trebui sa iei in considerare si un arac.

Culesul ardeilor habanero se face atunci cand acestia au o culoare portocalie.

Desigur, daca o sa cultivi alte soiuri de habanero, este posibil ca acesti ardei sa aiba o culoare diferita. Acum ca stii cum sa cultivi ardeii habanero, iti dorim mult succes