Cum sa aplici Cropmax la ceapa si in ce perioade
Cum sa aplici Cropmax la ceapa si in ce perioade

Cum sa aplici Cropmax la ceapa si in ce perioade


Cum sa aplici Cropmax la ceapa. Afla in ce perioade cultura de ceapa are nevoie de fertilizare, dar si cum sa aplici ingrasamantul in mod corect. Ce trebuie sa stii si ce contine acest ingrasamant foliar.

Cum actioneaza acest ingrasamant si ce contine

Ceapa verde
Ceapa verde

Pentru cei ce vor sa aplice Cropmax la ceapa, ar trebui inainte sa explicam si ce contine acest ingrasamant foliar. Nu de alta, dar multa lume se va feri de substantele chimice deoarece vor culturi bio.

Afla ca Cropmax este un fertilizant 100% organic bogat in macro si microelemente, dar in acelasi timp si stimulatori de crestere, enzime, polizaharide si vitamine.

Vestea buna este ca acest tip de ingrasamant se poate folosi cu succes atat pe culturi legumicole, cat si pe cele pomicole, viticole sau horticole. Produsul este certificat ecologic, ceea ce inseamna ca poate fi folosit cu succes in agricultura ecologica.

Citeste si: Distanta plantare ceapa. Cum sa plantezi rasadurile si in ce perioada

Pe langa asta, daca o sa aplici in mod constant Cropmax in gradina ta vei putea reduce cu 10-30% cantitatea de ingrasaminte NPK folosite.

Produsul ofera o multime de beneficii printre care stimularea cresterii plantelor, cresterea productiei, cresterea rezistentei plantelor la boli sau daunatori, dar si dezvoltarea radacinilor.

In compozitia Cropmax se regasesc urmatoarele ingrediente: vitamine vegetale, aminoacizi organici, stimulatori vegetali de crestere (auxine, citochinine, gibereline), enzime vegetale, azot (0.2%), fosfor (0.4%), potasiu (0.02%), fier (220 mg/l), magneziu (550 mg/l), mangan (54 mg/l), zinc (49 mg/l), bor (70 mg/l), cupru (35 mg/l), dar si calciu, nichel sau cobalt.

Cropmax la ceapa. Cum si cand sa il aplici in gradina

Cropmax la ceapa
Cropmax la ceapa

In primul rand, trebuie sa stii ca va trebui sa aplici Cropmax la ceapa nu doar o data, pentru a obtine o recolta bogata. Expertii ne recomanda ca in decursul sezonului sa aplicam 2-3 tratamente, folosind de fiecare data 10 ml de ingrasamant dizolvat in 10 litri de apa.

Cantitatea de ingrasamant va fi necesara pentru a stropi o cultura de ceapa pe o suprafata de 100 mp. Asadar, nu trebuie sa folosesti prea multa solutie, iar pretul este destul de accesibil. Neaparat sa respecti dozele recomandate pentru ca in caz contrar este posibil ca plantele sa fie afectate.

Cropmax se poate aplica la ceapa in faza de rasad, in faza de crestere vegetativ si in faza de formare a bulbilor. Sub nicio forma nu trebuie sa amesteci Cropmax cu produsele care contin cupru, sulf sau ulei mineral.

Tratamentele se efectueaza dimineata sau seara. Daca temperatura depaseste 25 de grade Celsius este recomandat sa nu efectuezi stropirea culturii de ceapa.