Cum sa accelerezi cresterea gazonului din curtea ta
Cum sa accelerezi cresterea gazonului din curtea ta

Cum sa accelerezi cresterea gazonului din curtea ta


Cum sa accelerezi cresterea gazonului. Acum ca vine primavara, cu totii vrem sa avem un gazon impecabil in curte, cu care sa ne mandrim prietenilor ce ne viziteaza sau vecinilor. Totusi, pentru a accelera aceasta crestere, trebuie sa ai in vedere anumite lucruri.

Cum sa accelerezi cresterea gazonului din curtea ta – Cuprins:

Cum sa accelerezi cresterea gazonului

Cresterea gazonului
Cresterea gazonului

Nu este chiar usor sa obtii acel gazon perfect in curte, asa ca daca nu vrei sa platesti un ajutor specializat, iti sugeram sa te inarmezi cu rabdare si sa depui putin efort. Nu este greu, insa iti va lua ceva timp pana ce vei obtine gazonul ideal.

Inainte de a te apuca de treaba, ar trebui sa stii cate ceva despre cresterea gazonului, asa ca documenteaza-te ce tip de iarba creste in zona ta. Totodata, ia in considerare si tipul de sol, pentru ca si acesta trebuie pregatit inainte sa semeni gazonul.

Primul pas va fi sa folosesti un fertilizator. Ingrasamantul nu numai ca ii va da o culoare frumoasa, dar va ajuta iarba sa creasca mai groasa si mai sanatoasa. Cu cat este mai sanatoasa, cu atat vei avea mai putine probleme cu buruienile si cu acele pete maronii de care te lovesti in fiecare primavara.

Citeste si: Pregatire gazon primavara. Cum sa il pregatesti pentru sezonul cald

Va trebui sa aplici un fertilizator de cateva ori pe an insa cea mai importanta perioada este primavara devreme.

Fertilizare gazon
Fertilizare gazon

Aplicarea unui ingrasamant va da un start bun ierbii, iar aceasta va capata si o culoare de verde intens, pe care toata lumea o doreste. Asadar, un fertilizator este esential pentru cresterea gazonului.

Desigur, nu trebuie sa exagerezi nici cu fertilizatorul, pentru ca acesta poate grabi prea mult cresterea ierbii si asta duce la aparitia manei, asa ca vorbim despre un gazon nesanatos.

Respecta recomandarile producatorului, atunci cand vine vorba de aplicarea fertilizatorului.

Irigare si tundere gazon. Cum sa o faci in mod corect?

Irigare gazon
Irigare gazon

Irigatul este de asemenea o parte importanta in cresterea gazonului. Acesta va avea nevoie de apa, iar ideal este sa ai un sistem de irigare automat, care va porni la ore fixe.

Nu este o problema nici daca ai o suprafata mica si il vei uda manual, insa nu sari peste aceasta operatiune, mai ales atunci cand temperaturile urca.

Mai este nevoie sa spunem ca nu trebuie sa exagerezi nici in legatura cu cantitatea de apa pe care o folosesti pentru a uda gazonul?

Ei bine, iti mai spunem ca nu trebuie sa exagerezi, asa ca daca vei uda bine iarba o data sau de doua ori pe saptamana va fi de ajuns.

Citeste si: 10 idei despre cum sa-ti amenajezi curtea casei tale

Prea multa apa duce la aparitia mucegaiului, iar radadinile vor fi de asemenea afectate. Asa ca, nu exagera cu udarea gazonului, pentru ca poti face mai mult rau.

Tunderea este iarasi importanta pentru cresterea gazonului in mod corect si trebuie facuta in mod regulat. Mare atentie! Nu taia prea scurt iarba, deoarece cresterea va fi afectata.

Iti recomandam sa lasi iarba mai lunga si sa o tunzi mai des, mai ales in conditii de seceta. Se recomanda sa tai aproximativ o treime din inaltimea firului de iarba.

Gazonul trebui tuns dupa masa, deoarece daca o faci in timpul zilei vei ajuta si la evaporarea apei din pamant si nu credem ca vrei sa faci asta.

Dupa ce ai tuns gazonul ar fi bine sa il si uzi pentru a te asigura ca hranesti firele de iarba. Tocmai de aceea este bine sa tunzi gazonul dupa ce soarele nu mai arde si temperatura scade.