Tratament impotriva muschilor din gazon. Cum sa ii indepartezi complet
Tratament impotriva muschilor din gazon. Cum sa ii indepartezi complet

Tratament impotriva muschilor din gazon. Cum sa ii indepartezi complet


Tratament impotriva muschilor din gazon. Afla care sunt cauzele aparitiei, dar mai ales cum sa ii indepartezi complet. Ce solutii exista si ce erbicid poti folosi daca doresti aceasta alternativa. Iata ce trebuie sa stii pentru a avea un gazon sanatos in curte!

Tratament impotriva muschilor din gazon. Cum sa ii indepartezi complet – Cuprins:

Muschi in gazon. De ce apar si care sunt cauzele?

Muschi in gazon
Muschi in gazon

Inainte de a vorbi despre un tratament impotriva muschilor din gazon, ar trebui sa stii inainte ce factori favorizeaza aparitia acestora. Nu de alta, dar de multe ori este bine sa previi acest fenomen!

In primul rand, dezvoltarea muschilor din gazon este favorizata de un pH scazut al solului, de irigarea excesiva sau un drenaj necorespunzator, dar pot aparea si din cauza faptului ca solul este acid.

Totodata, muschii se dezvolta din cauza lipsei luminii, asadar daca gazonul este intr-o zona umbrita atunci te poti lovi de aceasta problema. Mai mult, un sol cu o fertilitate scazuta poate duce la aparitia muschilor.

Vestea buna este ca acesti muschi din gazon pot fi indepartati, iar solutiile pot fi mecanice sau chimice. In randurile ce urmeaza o sa iti explicam ce poti face pentru a ii indeparta.

Tratament impotriva muschilor din gazon. Cum sa previi aparitia acestora

Tratament impotriva muschilor din gazon
Tratament impotriva muschilor din gazon

Tratament impotriva muschilor din gazon. Dupa cum spuneam, prima solutie despre care o sa vorbim este indepartarea mecanica. Asadar, poti indeparta manual muschii sau ii poti elimina prin scarificare.

Pentru cei ce nu stiu, scarificarea reprezinta indepartarea materiei acumulate la baza plantelor, pentru a permite intrarea in sol a nutrientilor, apei si oxigenului. De asemenea, scarificarea va contribui si la imbunatatirea drenajului, dar si la cresterea unor noi radacini.

Un gazon afectat de muschi va trebui sa fie si aerat. Cele mai bune perioade pentru a efectua aceasta operatiune sunt primavara si toamna. Temperaturile ideale sunt cuprinse intre 15 si 20 de grade Celsius. Daca nu stii cum sa faci aerarea gazonului, ti-am pregatit un mic ghid in acest articol.

Daca alegi un tratament chimic impotriva muschilor din gazon, atunci trebuie sa stii ca cele mai bune perioade de aplicare sunt primavara si toamna. Pentru indepartarea muschiului poti folosi un produs precum Herba-Mus, insa mare atentie in a respecta recomandarile producatorului.

Citeste si: Cum sa accelerezi cresterea gazonului din curtea ta

Produsul se poate aplica prin prafuire sau prin stropire. Daca alegi sa il aplici prin prafuire, acesta trebuie pus din abundenta pe zonele cu muschi, iar daca in urmatoarele 1-2 zile nu ploua zona tratata va trebui stropita cu apa.

Daca aplici produsul prin stropire, va fi nevoie sa folosesti 100 grame de Herba-Mus la 10 litri de apa, pentru a obtine o solutie cu o concentratie de 1%. Dupa aceea, solutia se aplica pe zonele afectate de muschi.

Tratamentul ar trebui aplicat primavara cat mai devreme, pana ce temperaturile cresc peste valoarea de 5 grade Celsius. Acesta poate fi repetat la un interval de o saptamana, pana ce muschii se usuca. Ulterior, muschii se strang cu ajutorul unei greble si se vor distruge prin ardere.