Cum sa culegi castravetii in mod corect si care este cea mai buna perioada
Cum sa culegi castravetii in mod corect si care este cea mai buna perioada

Cum sa culegi castravetii in mod corect si in ce perioada


Cum sa culegi castravetii in mod corect. Afla care este ce mai buna perioada pentru a culege legumele din gradina ta si cum sa ii pastrezi, pentru ca acestia sa reziste pentru cat mai mult. Iata ce trebuie sa faci.

Cum sa culegi castravetii in mod corect si care este cea mai buna perioada – Cuprins:

Cand se culeg castravetii, care este cea mai buna perioada?

Cand se culeg castravetii
Cand se culeg castravetii

Cum sa culegi castravetii in mod corect. Stim, asteptarea e grea si cu totii abia putem sa ne abtinem sa gustam din noua recolta de castraveti pe care o avem in gradina.

Totusi, trebuie sa stii si care este perioada ideala pentru a face acest lucru, pentru a te bucura de legume crocante, cu o consistenta perfecta sau numai buni pentru salata ori pentru muraturi.

Citeste si: Cum sa faci copilirea castravetilor din gradina sau solar

Cand se recolteaza castravetii? Ei bine, trebuie sa stii ca acestia au nevoie sa creasca aproximativ 50-70 de zile, in functie de zona in care locuiesti. Recoltarea la momentul oportun te asigura ca acestia vor fi dulci si nu va fi nici urma de amareala.

In functie de soiul pe care il cultivi, castraveti sunt numai buni pentru salata atunci cand au o lungime de 14-15 cm, iar pentru muraturi vei avea nevoie de castraveti un pic mai mici, de 12-14 cm.

In varful sezonului de crestere o sa culegi castraveti o data la 1-2 zile, iar culesul se face dimineata devreme atunci cand vrejul nu are o temperatura prea mare.

Cum sa culegi castravetii in mod corect si cum ii pastrezi

Cum sa culegi castravetii in mod corect
Cum sa culegi castravetii in mod corect

In primul rand, trebuie sa stii ca acei castraveti care s-au oprit din crestere, sunt moi sau au varfurile putrezite trebuie neaparat taiati de pe vrej, pentru ca exista riscul sa infecteze si toata planta. Mai mult, planta va folosi nutrientii pentru dezvoltarea altor castraveti.

Pentru a culege castravetii, iti sugeram sa folosesti o foarfeca a ii putea taia si pentru a nu afecta vrejul. Bineinteles, poti rasuci castravetii pana ce se rup, dar risti sa cauzezi rani destul de mari.

Citeste si: Cum sa combati fainarea la castraveti si ce tratament sa folosesti

Cel mai bine este sa tai castravetele astfel incat sa ii mai ramana 6-7 mm de codita. Desigur, ai grija si cum ii asezi in ladite sau in galeata, asa ca nu ii arunca.

Castravetii vor fi crocanti pana la 3 zile, iar daca vrei sa ii pui in punga, iar apoi in frigider, ar trebui sa folosesti niste pungi cu gauri. Totodata, nu ii ingramadi in cutia speciala a frigiderului pe care producatorul o descrie ca fiind perfecta pentru pastrarea legumelor.