Cand se taie tijele florale la usturoi. Cum sa faci asta si in ce perioada
Cand se taie tijele florale la usturoi. Cum sa faci asta si in ce perioada

Cand se taie tijele florale la usturoi. Cum sa faci asta si in ce perioada


Cand se taie tijele florale la usturoi. Afla ce rol au aceste sageti la usturoi, de ce trebuie indepartate, dar si cum sa faci asta in mod corect pentru a nu afecta cresterea plantelor. Ce trebuie sa stii pentru a avea o recolta bogata de usturoi!

Cand se taie tijele florale la usturoi. Cum sa faci asta si in ce perioada – Cuprins:

Cand se taie tijele florale la usturoi si cum sa faci asta in mod corect

Cand se taie tijele florale la usturoi
Cand se taie tijele florale la usturoi

Cand se taie tijele florale la usturoi. Ei bine, inainte de a vorbi in ce perioada trebuie indepartate, ar trebui sa stii si ce rol au acestea la plantele din gradina ta.

Aceste tije sau sageti la usturoi se formeaza pentru ca plantele incep sa isi dezvolte semintele. Practic, acestea vor directiona substantele nutritive catre dezvoltarea semintelor, ceea ce inseamna ca o sa fie afectata cresterea.

Daca nu vrei sa obtii seminte de usturoi si nu vrei sa le pastrezi pentru a le cultiva in anul ce urmeaza, te sfatuim sa tai aceste tije.

Cand se taie tijele florale la usturoi. Tijele se dezvolta in lunile iunie-iulie, insa expertii ne sfatuiesc sa le taiem atunci cand acestea au o lungime de 10-15 cm.

Daca le taiem din timp, cand nu sunt prea lungi, tijele nu vor fi consumat prea multe substante nutritive din planta. De asemenea, sansele ca acestea sa creasca din nou sunt reduse.

Indepartarea tijelor la usturoi
Indepartarea tijelor la usturoi

Totusi, ar trebui sa stii si cum sa le indepartezi in mod corect. Ideal ar fi sa le tai folosind o foarfeca foarte bine ascutita sau un cutit. Daca o sa incerci sa le rupi este posibil sa scoti planta din pamant sau sa produci rani ce pot cauza imbolnavirea.

Folosind un cutit sau o foarfeca, indeparteaza tija de la baza, la aproximativ un centimetru distanta de aceasta.

Tine minte sa faci aceasta operatiune dimineata, mai ales daca urmeaza sa fie insorit. Soarele va usca sectiunea taiata din planta si riscul de infectare va fi redus.

Citeste si: Cum sa tratezi ingalbenirea frunzelor la usturoi. Cauze, tratamente

Dupa ce ai taiat aceste tije, afla ca acestea nu se arunca. Dimpotriva, pot fi prajite sau inabusite, sunt foarte gustoase datorita faptului ca sunt bogate in oligoelemente precum sodiu, potasiu sau sulf.

Totodata, poti folosi tijele pentru a prepara un insecticid natural care va tine la distanta afidele sau acarienii. Pentru a il prepara ai nevoie de 0.5 kg de tije pe care le tai marunt si le pui intr-un borcan de 3 litri, dupa care il umpli cu apa calda.

Lasa totul la macerat timp de 5 zile intr-un loc ferit de lumina soarelui, iar dupa aceea strecoara infuzia. Pentru prepararea insecticidului o sa ai nevoie de 50 ml de infuzie pe care o amesteci cu 10 litri de apa si 50 ml de sapun de casa. Solutia obtinuta se va pulveriza pe plantele afectate de afide sau acarieni o data la 4 zile.