Cand se planteaza lalelele. Cum sa faci asta si in ce perioada
Cand se planteaza lalelele. Cum sa faci asta si in ce perioada

Cand se planteaza lalelele. Cum sa faci asta si in ce perioada


Cand se planteaza lalelele. Afla care este cea mai buna perioada in care sa plantezi aceste flori la tine in curte, dar si cum sa faci asta in mod corect. Iata ce trebuie sa stii pentru cele mai bune rezultate!

Cand se planteaza lalelele. Cum sa faci asta si in ce perioada – Cuprins:

Cum sa alegi cei mai buni bulbi cand ii cumperi

Bulbi de lalele la vanzare
Bulbi de lalele la vanzare

Daca si tu vrei sa stii cand se planteaza lalelele, atunci ar trebui sa stii cate ceva si despre cumpararea bulbilor. Nu de alta, dar acestia trebuie sa fie sanatosi pentru a putea avea cele mai frumoase flori.

In primul rand, atunci cand cumperi bulbii, trebuie sa stii ca e nevoie sa ii alegi pe cei tari. De asemenea, bulbii de lalele nu trebuie sa fie uscati, pentru ca de multe ori sansele sa rasara flori din acestia sunt destul de mici.

Mai mult, bulbii nu trebuie sa fie stafiditi, mucegaiti sau moi. Cel mai bine ar fi sa cumperi bulbi de lalele vrac, deoarece ii poti alege pe cei sanatosi si in acest fel te asiguri ca o sa i cele mai bune rezultate. De regula, o sa ii gasesti la pungi, insa nu ai nicio garantie ca toti bulbii sunt in regula, asa ca sfatul expertilor este sa ii alegi cu mana ta pe toti.

Cand se planteaza lalelele. Cum sa faci asta si in ce perioada

Cand se planteaza lalelele
Cand se planteaza lalelele

Cand se planteaza lalelele. Asadar, dupa cumpararea bulbilor te poti ocupa de plantare. Cea mai buna perioada pentru a planta lalelele este inainte de sosirea sezonului rece, mai exact in lunile octombrie sau noiembrie.

Totusi, mare atentie si la prognoza meteo, deoarece bulbii trebuie plantati inainte ca pamantul sa inghete. Daca o sa ii plantezi prea devreme este posibil ca bulbii sa incolteasca, ceea ce inseamna ca vor rasari exact atunci cand vine gerul.

Un alt avantaj la plantarea bulbilor de lalele toamna este ca florile tale vor inflori mult mai devreme decat cele pe care le plantezi la inceputul anului.

Cand se planteaza lalelele. Bineinteles, bulbii de lalele se pot planta si primavara, nu este absolut nicio problema. Poti face asta in lunile ianuarie, februarie sau martie, in functie de temperaturile exterioare.

Citeste si: Cand se planteaza bujorii. Cum sa faci asta ca un expert

Temperatura medie de pe timpul noptii trebuie sa fie cuprinsa intre 4 si 10 grade Celsius, iar temperatura solului nu trebuie sa fie mai mare de 15 grade Celsius. 

Regula de baza la plantarea bulbilor este ca adancimea sa fie de 3 ori mai mare decat inaltime acestora. Pe scurt, daca bulbii au o inaltime de 3 cm, asta inseamna ca trebuie plantati la o adancime de 9 cm.

Si inca ceva! Atunci cand faci plantarea asigura-te ca baza mai mare a bulbilor este in partea de jos pentru ca in caz contrar o sa ii plantezi invers.

Pentru cele mai bune rezultate poti face o groapa mai mare, cu un diametru de 50-60 cm si cu o adancime de 15 cm, iar apoi sa plantezi 20-25 de bulbi. Lalelele sunt foarte frumoase atunci cand plantezi mai multe in acelasi loc.