Cand se planteaza arborele de matase si cum sa faci asta
Cand se planteaza arborele de matase si cum sa faci asta

Cand se planteaza arborele de matase si cum sa faci asta


Cand se planteaza arborele de matase sau Albitia. Afla care sunt perioadele ideale in care poti planta acest arbore ornamental, cum sa faci asta in mod corect si care sunt conditiile de crestere. Iata ce trebuie sa stii!

Cand se planteaza arborele de matase si cum sa faci asta – Cuprins:

Albitia. Conditii de crestere

Albitia
Albitia

Cand se planteaza arborele de matase. Inainte de a vorbi despre cele mai bune perioade pentru a planta Albizia (Albizzia julibrissin), ar fi bine sa stii si care sunt conditiile de crestere.

Ei bine, arborele de matase este originar din sudul si estul Asiei si daca locuiesti intr-o zona de munte ar trebui sa stii ca acesta este afectat de temperaturi de sub -18 grade Celsius.

Chiar daca ramurile arborelui pot ingheta si sunt afectate de temperaturile scazute, acestea se vor reface in anul ce urmeaza. Daca vorbim despre un arbore tanar care a inghetat in totalitate sau de plantele tinere, acestea se pot taia la 10-20 cm deasupra solului atunci cand vine primavara si vor creste din nou.

Totodata, arborele rezista la seceta, insa cresterea ii poate fi afectata. Tocmai de aceea este indicat sa il uzi regulat, mai ales in primii 5 ani de la plantare, pentru a permite radacinilor sa se dezvolte in mod corect.

Arborele de matase are nevoie si de multa lumina, asa ca trebuie plantat pe o suprafata de pamant unde va beneficia din plin de lumina soarelui.

Cand se planteaza arborele de matase. Cum sa faci asta

Cand se planteaza arborele de matase
Cand se planteaza arborele de matase

Cand se planteaza arborele de matase. Daca si tu vrei sa ai acest arbore ornamental la tine in curte, atunci trebuie sa stii ca cele mai bune perioade in care il poti planta sunt primavara si toamna.

Daca o sa faci plantatarea primavara, in functie de zona in care locuiesti, acesta se va planta dupa caderea frunzelor, adica atunci cand arborele este in perioada de repaus vegetativ. Mai mult, trebuie sa te asiguri ca faci plantarea cu 2-3 saptamani inainte de venirea primului inghet.

Citeste si: Cum sa cresti artar japonez. Ingrijire, inmultire, boli si daunatori

In cazul in care vrei sa plantezi arborele de matase primavara, atunci trebuie sa fii cu ochii pe prognoza meteo, deoarece plantarea se face dupa 2-3 saptamani de la ultimul inghet. Asadar, asigura-te ca primavara a sosit si temperaturile nu mai scad.

O sa gasesti acest arbore in magazinele de specialitate, dar trebuie sa mai stii ca inmultirea se poate face foarte usor prin seminte. Pune cateva seminte intr-un ghiveci si dupa ce au trecut 2 ani de la semanare arborele poate fi mutat in gradina.

Mare atentie! Plantarea se face intr-un loc in care arborele va avea destul spatiu pentru a se dezvolta. Daca inca nu stiai, inaltimea pe care o poate atinge este de 12 metri, iar diametrul poate atinge 6 metri.