Bulbi de flori pentru toamna. Cum sa ii alegi atunci cand ii cumperi
Bulbi de flori pentru toamna. Cum sa ii alegi atunci cand ii cumperi

Bulbi de flori pentru toamna. Cum sa ii alegi atunci cand ii cumperi


Bulbi de flori pentru toamna. Cum sa ii alegi atunci cand ii cumperi si pe care nu ar fi bine sa ii pui in pamant. Care sunt semnele care te anunta ca ar trebui sa ii eviti. De asemenea, iti explicam si cum sa plantezi bulbii de toamna, cateva sfaturi esentiale.

Bulbi de flori pentru toamna. Cum sa ii alegi atunci cand ii cumperi – Cuprins:

Bulbi de flori pentru toamna. Cum sa ii alegi cand ii cumperi

Bulbi de flori pentru toamna
Bulbi de flori pentru toamna

Atunci cand vine toamna, pasionatii de gradinarit se grabesc sa cumpere bulbi de flori pentru a ii planta si pentru a se bucura de acestea atunci cand vine primavara. Totusi, este bine sa stii cum sa ii alegi, pentru a te asigura ca acestea vor rasari in sezonul cald.

Am decis sa explicam acest lucru deoarece exista multe produse in magazine, care lasa de dorit, asa ca ar fi bine sa stii care sunt bulbii sanatosi si pe care ar trebui sa ii eviti.

Expertii ne sfatuiesc sa alegem bulbii mari, fermi si grei. Totodata, acestia trebuie sa fie intregi, sa nu fie loviti sau striviti. De asemenea, iti recomandam sa ii alegi pe cei care nu prezinta urme de mucegai si care nu au parti moi.

Pentru ca exista si bulbi bolnavi care pot fi putreziti la interior, ar fi bine sa stii ca si cei care au un miros neplacut si sunt foarte usor nu trebuie cumparati din magazine.

Cum si cand sa plantezi bulbii de flori toamna

Plantarea bulbilor
Plantarea bulbilor

Ei bine, trebuie sa stii ca bulbii trebuie pregatiti inainte de plantarea de toamna, asa ca este recomandat sa ii tii intr-un loc unde temperatura nu depaseste 20 grade Celsius si unde nu ajunge lumina soarelui. Dupa cum vezi, trebuie sa stii mai multe despre plantarea unor bulbi de flori toamna.

Iti recomandam sa ii pui in hartie sau impachetati in ziar, nu folosi pungile de plastic deoarece este posibil sa mucegaiasca din cauza umiditatii. Totodata, ar fi bine sa eviti plasarea acestora langa mere, pentru ca aceste fructe degaja un gaz numit etilena, care poate ajuta fructele sau legumele sa se coaca. Tocmai de aceea, poate strica bulbii!

Citeste si: Cum sa iti pregatesti casa pentru toamna. Sfaturi utile!

Bulbii se planteaza in lunile septembrie-decembrie, insa trebuie sa stii ca limita este venirea primului inghet. Verifica prognoza meteo, iar daca observi ca vin temperaturi scazute, iti recomandam sa grabesti plantarea acestora.

Suprafata pe care urmeaza sa plantezi acei bulbi de flori toamna trebuie curatata de radacini sau buruieni, iar solul trebuie aerat. Nu credem ca mai e nevoie sa spunem, insa atunci cand plantezi bulbii acestia trebuie asezati cu partea mai umflata in jos.

De regula, bubii se planteaza la o adancime care trebuie sa fie de 2-3 ori inaltimea acestuia. Mai mult, trebuie sa iei in considerare si distanta de plantare. De obicei, aceasta este undeva la 10-12 cm in cazul bulbilor mari si de 5-10 cm in cazul bulbilor de dimensiuni mici. Bineinteles, la plantele care au dimensiuni mai mari, distanta creste.