Verificarea masinii inainte de drum lung. Cum sa o pregatesti pentru vacanta
Verificarea masinii inainte de drum lung. Cum sa o pregatesti pentru vacanta

Verificarea masinii inainte de drum lung. Cum sa o pregatesti pentru vacanta


Verificarea masinii inainte de drum lung. Afla cum sa iti pregatesti automobilul pentru vacanta si care sunt cele mai importante lucruri pe care sa le ai in vedere. Ce trebuie sa stii daca pleci cu masina intr-o alta tara.

Verificarea masinii inainte de drum lung. Cum sa o pregatesti pentru vacanta – Cuprins:

Verificarea masinii inainte de drum lung. Cum sa faci asta

Verificarea masinii inainte de drum lung
Verificarea masinii inainte de drum lung

Pentru ca este sezonul vacantelor, ar fi bine sa stii ce trebuie sa includa verificarea masinii inainte de drum lung. Cum trebuie sa o pregatesti si care sunt cele mai importante aspecte.

Primul lucru cu care vom incepe este starea anvelopelor. Asigura-te ca automobilul tau are cauciucuri bune, care nu sunt tocite sau foarte vechi. Daca nu stii nimic despre vechimea anvelopelor, te sfatuim sa citesti ghidul nostru despre DOT-ul cauciucurilor.

Dupa asta, nu uita sa faci si presiunea anvelopelor, insa ia in considerare faptul ca masina o sa fie incarcata cu pasageri si bagaje. Pentru asta, trebuie sa verifici informatiile aflate pe interiorul usitei de la rezervor sau pe usa de la sofer. Te sfatuim sa umfli anvelopele cu azot, pentru ca temperatura din interiorul acestora va fi mai scazuta, asa ca riscul de a face o explozie a unui cauciuc va fi si el redus.

Nu ar fi rau sa ai si o roata de rezerva sau daca nu ai loc, poti cumpara un kit special care poate repara roata pe loc. Este vorba de un spray care sigileaza roata la interior si nu va mai pierde aer. Totodata, un compresor auto electric te va ajuta sa umfli o roata dezumflata. Poti cumpara asa ceva de pe Emag.ro.

Pe langa asta, ar fi bine sa ai si un kit de urgenta care sa includa o trusa medicala omologata, dar si triunghi refletorizant sau stingator de incendiu. Daca nu faci verificarea masinii inainte de drum lung, risti si o amenda pentru ca se poate intampla ca politia sa te opreasca si sa verifice daca ai trusa medicala.

Masina pe timp de noapte
Masina pe timp de noapte

Dupa asta, verifica si sistemele de iluminat. Asigura-te ca farurile functioneaza, la fel si semnalizarea, dar si stopurile de pe frana. In caz contrar, poti primi o amenda cand ti-e lumea mai draga!

Desigur, vizibilitatea este extrem de importanta, asa ca pe langa lumini ai nevoie si de un parbriz curat. Asa ca, daca lamelele stergatoarelor tale sunt vechi sau nu curata geamul foarte bine, ar bine sa le schimbi. Nu costa mult si sunt esentiale.

Temperaturile ridicate necesita si functionarea sistemului de climatizare. Pentru asta, ar fi bine sa te asiguri ca masina ta are destul freon, iar daca nu stii cum sa faci trebuie doar sa faci o vizita la Auto Soft, asta daca esti din Bucuresti. Daca nu, cauta un service care te poate ajuta cu o incarcare de freon.

Citeste si: Cum sa ajungi in Grecia cu masina. Cele mai bune rute!

Si motorul trebuie sa functioneze in mod corect, iar pentru asta are nevoie de ulei, insa si de lichid de racire. Fa o verificare si asigura-te ca totul este in regula. Nu uita nici de lichidele de frana sau servodirectie.

Si daca tot vorbim despre functionare, asigura-te ca placutele de frana sunt in parametri. Daca sunt prea tocite, acestea necesita o schimbare, deci o vizita la service. Tocmai de aceea, verificarea masinii inainte de drum lung este foarte importanta!

La final amintim si despre acumulatorul masinii. Bateria nu ar trebui sa fie foarte veche si sa furnizeze destula energie automobilului atunci cand il pornesti. Daca stii ca este veche sau ca este pe duca, ar trebui sa o schimbi. Nu ar fi rau sa pui si o pereche de cabluri de curent in portbagaj.