Incarcare freon auto. Cum sa iti dai seama ca masina ta are nevoie
Incarcare freon auto. Cum sa iti dai seama ca masina ta are nevoie

Incarcare freon auto. Cum sa iti dai seama ca masina ta are nevoie


Incarcare freon auto. Cum sa faci acest lucru, dar mai ales unde ar trebui sa incarci instalatia de climatizare a masinii cu freon. Pentru ca vara ne confruntam cu temperaturi foarte mari, este absolut esential sa iti tii masina in perfecta stare de functionare.

Cum sa iti dai seama ca masina ta are nevoie de o incarcare cu freon

Sistem climatizare masina
Sistem climatizare masina

Iata cum sa iti dai seama ca masina are nevoie de o incarcare cu freon auto. Orice sofer trebuie sa stie cand este momentul pentru o incarcare cu freon la masina, deoarece pe timp de vara, atunci cand temperaturile cresc extrem de mult, instalatia de climatizare trebuie sa functioneze la parametri optimi.

In cazul in care sesizezi ca masina ta nu mai raceste la fel de eficient, inseamna ca ar trebui sa faci o vizita la un service specializat. In acelasi timp, daca o sa constati ca exista un miros neplacut de fiecare data cand pornesti aerul conditionat, inseamna ca este nevoie de o completare cu freon.

AUTO SOFT recomanda ca inainte de venirea verii sau a iernii, sa verifici si sa pregatesti instalatia de aer conditionat a masinii. Nu uita ca vizitele regulate la specialisti te ajuta si sa depistezi la timp scurgerile sau pierderile de presiune ale agentului de racire.

Incarcare freon auto. Cum sa o faci si care sunt etapele acestei operatiuni

Incarcare freon auto
Incarcare freon auto

Cum sa faci o incarcare cu freon auto. Daca alegi sa faci incarcarea cu freon la masina, trebuie sa stii ca specialistii de la AUTO SOFT te vor ajuta sa parcurgi toate etapele in mod corect. In primul rand, expertii vor verifica instalatia de climatizare a masinii.

Primul pas va fi extragerea freonului si a uleiului existente in instalatia de aer conditionat. Dupa aceea urmeaza curatarea intregului sistem, iar apoi vidarea circuitului pentru a verifica etansitatea in vederea depistarii eventualelor pierderi de freon.

A doua etapa va fi incarcarea cu freon pe care producatorul masinii o recomanda, dar in acelasi timp va adauga si cantitatea de ulei necesara. Dupa ce incarcarea s-a terminat, se va verifica si presiunea din instalatie.

Totodata, este recomandat sa faci si o igienizare a sistemului de aer conditionat folosind ozon, unul dintre cele mai puternice tratamente impotriva bacteriilor. Ozonul este de 3.000 de ori mai puternic decat clorul si va lasa instalatia de climatizare curata si complet sterilizata. Asadar, dupa o incarcare cu freon auto, ar fi bine sa igienizezi si instalatia de climatizare.

Citeste si: Inlocuire antigel. Cum sa iti dai seama ca trebuie sa schimbi lichidul de racire

Dupa ce ai facut toate aceste lucruri, iti recomandam sa pornesti instalatia de aer conditionat o data la doua saptamani chiar si atunci cand este iarna. Astfel, vei prelungi durata de functionare, freonul circula prin sistem, iar uleiul va lubrifia componentele si garniturile sistemului.

Chiar si atunci cand trebuie sa dezaburesti geamurile iti recomandam sa folosesti aerul conditionat. Pentru ca este mai uscat, aerul conditionat va dezaburi instant geamurile atunci cand sezonul rece a sosit.

Pe timp de vara, este recomandat sa pastrezi o diferenta de maximum 5 grade Celsius intre temperatura de afara si cea din masina. In acest fel, nu iti pui in pericol sanatatea prin schimbarile bruste de temperatura.

Pretul pentru o incarcare cu freon auto este de 185 de lei si include procesele de curatare/vacumare si completare in limita a 600 de grame. Daca la automobilul tau va fi nevoie de o cantitate mai mare de freon, pretul pentru cantitatea suplimentara este de 20 lei/100 grame. Toata operatiunea de vacumare va dura aproximativ 40 de minute.