Rugina la masina. Cum sa previi aparitia acesteia de la sarea de pe sosele
Rugina la masina. Cum sa previi aparitia acesteia de la sarea de pe sosele

Rugina la masina. Cum sa previi aparitia acesteia de la sarea de pe sosele


Rugina la masina. Afla cum sa previi aparitia ruginii la masina de la sare aruncata de drumari pe sosele. Cum iti poti proteja caroseria masinii si ce poti face pentru a mentine componentele masinii sa functioneze la parametri optimi.

Rugina la masina. Cum sa previi aparitia acesteia de la sarea de pe sosele – Cuprins:

Rugina la masina. Sarea afecteaza masinile si strica drumurile

Sare pe carosabil
Sare pe carosabil

Rugina la masina. Daca inca nu stiai, sarea este imprastiata pe drumuri pentru a ajuta la curatarea acestora, insa aceasta este mult mai daunatoare pentru mediu decat credem noi. Din cauza ca sarea poate ajunge in lacuri, aceasta poate fi daunatoare pentru vietuitoarele acvatice.

Sarea nu afecteaza numai mediul inconjurator, ci si masinile. Totodata, sarea afecteaza si drumurile, iar gropile pe care le vedem la venirea primaverii se datoreaza acestei substante. Bineinteles, si a asfaltului prost, care are o parte din vina.

Daca in occident este folosita mai mult clorura de calciu, iar aceasta nu afecteaza atat de mult masinile si scade temperatura de inghet a apei, la noi in tara se foloseste mai mult un amestec de sare si nisip. Pretul scazut este principalul motiv pentru care autoritatile folosesc acest amestec.

Vestea proasta este ca sarea corodeaza tabla masinii. Totusi, lucrurile nu se opresc aici, pentru ca sarea poate afecta si alte componente, iar sistemul de franare se afla pe acea lista.

Cum sa iti protejezi masina de rugina cauzata de sarea de pe sosele

Rugina la masina
Rugina la masina

Rugina la masina. Primul pas pe care trebuie sa il faci inainte de venirea iernii este sa aplici un strat protecor de ceara, pentru caroseria masinii. Preventia este foarte importanta, asa ca ofera-i un tratament cu sare automobilului tau.

Bineinteles, si spalarea masinii este importanta. Chiar daca masina este ceruita, asta nu inseamna ca nu trebuie sa o mai speli. Dimpotriva! Spala masina regulat si nu lasa acel strat de sare sa stea pe caroseria masinii, pentru ca este un drum sigur spre rugina.

Atunci cand te duci sa iti speli masina, nu uita sa acorzi o mare atentie si rotilor, dar si zonelor din spatele rotilor. Este foarte important sa speli masina si pe dedesubt, pentru ca este zona cea mai afectata de sarea de pe sosele.

Deszapezire drumuri
Deszapezire drumuri

Rugina la masina. Componente precum sistemul de evacuare, franele sau toba de esapament sunt expuse acestui pericol. Exista si solutii pe baza de ulei care se poate aplica pe suprafetele expuse, protejand masina de sare.

Si daca aveai impresia ca interiorul masinii nu poate fi afectat, te inseli. Bine, nu vorbim despre rugina in acest caz, insa trebuie sa stii ca sarea de pe carosabil iti poate afecta si covorasele din interiorul masinii. Chiar daca iti scuturi bocancii inainte de a te urca in masina, tot o sa fie urme de sare care o sa iti pateze covorasele.

Cea mai buna solutie este sa iti pui covorase din cauciuc, speciale pentru sezonul rece. Totusi, daca nu ai asa ceva, trebuie sa stii ca poti curata covorasele folosind o solutie din apa calda si otet (50:50), pe care o pui intr-un recipient cu pulverizator.

Amesteca bine solutia, iar apoi pulverizeaza pe petele de sare de pe covorase. Dupa aceea, curata-le folosind un burete abraziv, iar apoi foloseste o carpa uscata pentru a absorbi sarea din covorase. Apasa foarte bine cu carpa uscata, pentru a scoate toata umezeala din covorase. Daca inca nu ai indepartat toate petele, repeta operatiunea.

Afla si cum sa conduci pe polei sau cum sa conduci pe timp de noapte cand e viscol si ninsoare.