Pastrare numere inmatriculare. Cum sa le pastrezi dupa ce vinzi masina
Pastrare numere inmatriculare. Cum sa le pastrezi dupa ce vinzi masina

Pastrare numere inmatriculare. Cum sa le pastrezi dupa ce vinzi masina


Pastrare numere inmatriculare. Oricat de mult ne-am indragi masina pe care o conducem, ajungem mai devreme sau mai tarziu in situatia de a o vinde. Fie ca am pus ochii pe o masina noua, fie ca ne dorim un model mai puternic, fiecare dintre noi ajungem in cele din urma in acest punct.

Odata cu vanzarea masinii, multi soferi se intreaba care este procedura care trebuie urmata pentru ca numerele de inmatriculare sa fie pastrate pentru masina noua.

Pastrare numere inmatriculare. Cum sa le pastrezi dupa ce vinzi masina – Cuprins:

Pastrare numere inmatriculare. Cum sa le pastrezi si care este procedura

Pastrare numere inmatriculare
Pastrare numere inmatriculare

Procedura nu este foarte complicata, insa la primele vedere ar putea parea destul de complexa pentru multi. In cazul in care va regasiti in aceasta situatie, vrem sa va explicam in randurile urmatoare care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmati pentru a va pastra numerele de inmatriculare chiar si atunci cand luati decizia de a va vinde masina!

Incepem cu inceputul si va spunem mai intai de toate ca pastrarea si rezervarea numerelor de inmatriculare auto poate fi realizata numai in baza unei chitante platite de catre vanzator, conform dcrpciv.ro.

Mai exact, cel care vinde masina va trebui sa achite o taxa in valoare de 30 de lei pentru pastrarea numerelor de inmatriculare. Aceasta taxa trebuie platita personal de catre cel care vinde masina, rezervarea fiind posibila numai la ghiseu.

In prezent, la inmatricularea masinii, pastrarea numerelor de inmatriculare poate fi realizata prin doua forme. Mai intai vorbim despre situatia in care cumparatorul doreste sa pastreze numerele de inmatriculare, iar mai apoi avem situatia in care vanzatorul doreste sa pastreze numerele vechi.

Citeste si: Cum sa faci o radiere auto si ce acte sunt necesare

Pastrare numere inmatriculare. In situatia in care va doriti sa pastrati si sa rezervati numerele de inmatriculare auto, trebuie sa va prezentati mai intai de toate in persoana la sediul Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) pentru inmatricularea masinii. Atunci cand predati dosarul va trebui sa mentionati ca automobilul va ramane cu aceleasi numere de inmatriculare.

Trebuie sa luati in calcul faptul ca placutele de inmatriculare deteriorate trebuie schimbate. In cazul in care aceasta probleme nu exista, atunci cand mergeti la sediul DRPCIV nu va trebui sa mai aduceti si placutele de inmatriculare.

Asa cum spuneam si in randurile anterioare, vanzatorul masinii poate opta pentru pastrarea numerelor de inmatriculare prin achitarea unei taxe in cuantum de 30 de lei. Numerele de inmatriculare vor ramane in posesia vanzatorului pana cand va inmatricula masina noua.

Cum sa verifici starea inmatricularii unui autovehicul

Vanzare masina
Vanzare masina

Pastrare numere inmatriculare. Avem si o veste buna atunci cand vorbim despre tot acest proces al inmatricularii unei masini, starea inmatricularii masinii putand fi verificata foarte rapid si usor de oricare dintre noi pe platforma pusa la dispozitie de cei de la DRPCIV. Pentru verificarea starii inmatricularii masinii veti avea nevoie de numarul de inmatriculare stabilit si de seria de sasiu a masinii.

Totodata, si disponibilitatea unui numar de inmatriculare poate fi verificata la fel de usor. Si in acest caz, tot plaforma celor de la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) ne va fi de ajutor.

Citeste si: Cum sa faci o contestatie la o amenda auto pe care ai primit-o pe nedrept

Pentru a putea face insa aceasta verificare, tineti cont ca veti avea nevoie si de o adresa de e-mail pentru a va putea inregistra. Una peste alta, trebuie sa stiti ca nu aveti niciun motiv pentru care sa va speriati atunci cand vreti sa vindeti o masina si vreti si o pastrare de numere de inmatriculare..

Asa cum am explicat si in randurile anterioare, procedura de pastrare si rezervare a numerelor de inmatriculare auto este destul de usoara pentru fiecare dintre noi, singura parte mai problematica fiind poate cea legata de prezenta obligatorie la ghiseul celor de la DRPCIV a celui care urmeaza sa isi vanda masina.

Din fericire insa, platforma DRPCIV se dovedeste a fi foarte utila in acest proces, starea inmatricularii putand fi verificata in orice moment extrem de usor.