Cum sa cumperi o masina in rate fara dobanda. Ce trebuie sa stii!
Cum sa cumperi o masina in rate fara dobanda. Ce trebuie sa stii!

Cum sa cumperi o masina in rate fara dobanda. Ce trebuie sa stii!


Cum sa cumperi o masina in rate fara dobanda. Ai pus ochii pe o masina nou-nouta, dar nu stai foarte grozav cu banii? Sa fim seriosi, cred ca sunt foarte, foarte putini cei care reusesc sa cumpere o masina cu banii jos, cum se spune.

Cum sa cumperi o masina in rate fara dobanda. Ce trebuie sa stii! – Cuprins:

Masina in rate fara dobanda

Masina in rate fara dobanda
Masina in rate fara dobanda

Cum sa cumperi o masina in rate fara dobanda. Daca iti doresti sa iti cumperi o masina in rate si sa nu platesti dobanda… atunci trebuie sa tii cont de cateva detalii.

Este important sa stii ca da, bancile acorda credite pentru achizitionarea de automobile, asa cum fac cele mai multe dintre statele Europene.

La fel de important este si faptul ca institutiile bancare nu ies deloc in pierdere si ca pentru orice credit mai mare pe care il iei, cum ar fi unul pentru cumpararea unei masini, exista dobanzi, de multe ori deloc de neglijat, chiar daca la prima vedere par a fi mici sau usor de acoperit.

Cand spun asta ma refer la un procent cuprins intre 5 si 10%. Asa cum spuneam, nu pare foarte mult, dar daca iti faci un credit pentru cinci ani, desigur ca banii pe care ii vei restitui bancii vor fi semnificativ mai multi decat cei pe care i-ai primit.

Ceea ce nu prea iti spun bancile, pentru ca nu prea este in avantajul lor, este faptul ca iti poti schimba masina cu ajutorul cardului de credit. Asadar, poti cumpara o masina in rate fara dobanda.

De altfel nici nu este o practica larg raspandita in Romania, deocamdata. Dar sunt unele banci destul de mari, cunoscute si importante, care ofera carduri de credit pentru rate fara dobanda. Trebuie sa cercetezi cu atentie piata bancara, daca iti face cu ochiul aceasta optiune, pentru ca, asa cum ai ghicit, ofertele bancilor sunt diferite si multe dintre ele tind sa vina cu mici detalii pe care e mai bine sa le cunosti.

In fine, compari ofertele si alegi ceea ce simti ca ti se potriveste cel mai bine, asa cum este si firesc. Trebuie sa stii ca aceste rate fara dobanda se vor calcula in functie de venitul asa, asa cum se calculeaza orice credit. Si ca tot salariul te poate scapa sau nu de nesuferitele dobanzi.

Cum sa platesti cu cardul ratele fara dobanda

Masina noua
Masina noua

Acum ca stii cum sa cumperi o masina in rate fara dobanda, ar fi bine sa stii si cum sa o platesti folosind cardul de credit. Este important sa iti spun ca sunt mai multe tipuri de carduri de credit si, asa cum ghicesti, fiecare iti ofera o suma maxima pe care o poti obtine de la banca.

Cardul de credit standard are o limita de cel mult 60 000 de lei, ceea ce nu iti ofera posibilitatea achizitionarii unei masini foarte scumpe, ci mai degraba a uneia produsa la noi in tara.

Daca te incadrezi pentru un card de credit premium, atunci suma maxima este ceva mai mare, de 100 000 de lei, suficient pentru o masina superioara calitativ.

Trebuie sa iti mai spun ca dealerii de autoturisme sunt deja la curent cu noua forma de creditare, chiar daca, asa cum am spus deja, nu a devenit o traditie la noi in tara. O accepta ca atare si spun ca s-au confruntat atat cu clienti care au platit o suma de bani – pe care o stransesera anterior pentru a-si cumpara masina, si diferenta au achitat-o cu acest card de credit, fara dobanda, dar si ca au avut clienti care au utilizat doar aceasta modalitate de plata.

Citeste si: Cum sa prelungesti durata de viata masinii tale, ce trebuie sa faci

Cum sa cumperi o masina in rate fara dobanda. Asa cum ti-am spus si in cazul cardului de credit si piata de autoturisme ar trebui testata inainte de a face concret creditul. Asta si pentru ca nu toti dealerii accepta aceasta modalitate de plata, cu cardul. Si te refuza pentru ca se tem de comisioanele cuprinse intre 0.7 si 0.10% pe care unele dintre banci le percep la aceasta maniera de plata.

Asadar, cumva trebuie sa analizezi, pe de o parte, ofertele bancilor la carduri de credit, dar si care sunt dealerii care accepta plata cu cardul de credit. Este important sa vezi la ce tip de card de credit te incadrezi cu salariul tau, care este, concret, suma maxima pe care ti-o poate oferi banca, dar si daca plata cu cardul este acceptata de dealerul de la care vrei sa iei masina.

La fel de important in discutia cu banca este sa stii care este numarul maxim de rate pentru care poti opta si asta este undeva intre 18 si 24 de rate lunare, dar si daca banca ofera acest sistem de rate fara dobanda pentru orice comerciant din lume sau doar pentru comerciantii cu care institutia bancara are un parteneriat.