Cum sa prelungesti viata masinii tale, ce trebuie sa faci
Cum sa prelungesti viata masinii tale, ce trebuie sa faci

Cum sa prelungesti durata de viata masinii tale, ce trebuie sa faci


Cum sa prelungesti viata masinii tale. Ce trebuie sa faci daca vrei ca automobilul tau sa evite defectiunile majore si care sunt operatiunile pe care ar fi bine sa nu le treci cu vederea. Iata ce ar fi bine sa iei in considerare.

Cum sa prelungesti viata masinii tale, ce trebuie sa faci

Cum sa prelungesti viata a masinii tale

Cum sa prelungesti viata a masinii tale
Cum sa prelungesti viata a masinii tale

In primul rand, ar fi bine sa citesti manualul de utilizare. Stim, mai putin de 3% din soferi chiar citesc aceste instructiuni de utilizare, insa ar fi bine sa stii ca acolo vei gasi si cateva rezolvari la posibile probleme.

Mai mult, vei afla si lucruri importante legate de intretinerea masinii, dar si cat de importante sunt anumite functii ale automobilului pe care tocmai l-ai cumparat. Tine aproape acest manual si utilizeaza-l de cate ori crezi ca e nevoie, te va ajuta daca vrei sa stii cum sa prelungesti durata de viata masinii tale.

Cu toate ca schimbul de ulei nu este atat de important in viziunea unor soferi, este bine sa stii ca acesta este esential. In acelasi timp, schimbul de ulei in mod regulat o sa prelungeasca si durata de viata a motorului deoarece acesta este responsabil cu racirea anumitor piese din motor si cu lubrifierea acestora.

Citeste si: Solutie indepartare insecte. Cum sa iti cureti masina dupa un drum lung

Atunci cand intarzii schimbul de ulei, motorul nu mai functioneaza la parametri optimi si acest lucru poate duce la stricarea acestuia. Este recomandat sa schimbam uleiul in fiecare an sau la 10.000 de kilometri. Bineinteles, acestea sunt recomandarile expertilor! Nu uita nici de antigel, lichid de frana sau de schimbul filtrelor, sunt esentiale daca vrei sa stii cum sa prelungesti durata de viata a masinii tale.

In cazul in care ai un garaj, ar fi bine sa profiti si sa iti tii masina departe de soare de fiecare data cand poti. Razele ultraviolete pot afecta vopseaua masinii, dar si din cauza temperaturilor extrem de ridicate si interiorul poate fi afectat.

Daca nu ai garaj, incearca sa parchezi masina la umbra, iar astfel vei evita anumite neplaceri. Nu uita ca temperaturile ridicate de la interior pot afecta anumite componente de plastic, iar acestea in timp se pot rupe.

Daca este posibil, ar fi bine sa eviti orele aglomerate din trafic si sa pleci atunci cand sunt mai putine masine pe strada. Aglomeratia afecteaza nervii soferilor, dar si motorul, asa ca ii poate reduce durata de viata.

Verificare presiune pneuri
Verificare presiune pneuri

Cum sa prelungesti viata masinii tale. Presiunea in pneuri ar trebui verificata in mod constant. Astfel, te asiguri ca durata de viata a anvelopelor va fi prelungita si ca automobilul va consuma mai putin combustibil. Nu uita ca lucrurile mici sunt extrem de importante!

Automobilul ar trebui sa fie curatat in mod constant. Mai ales pe timp de iarna, ar fi bine sa cureti masina in fiecare saptamana, deoarece sarea care este aruncata pe drumuri va duce si la aparitia ruginii. Nu uita ca o masina ruginita nu va lua ITP-ul, asa ca o sa scoti mai multi bani din buzunar.

Ar fi bine sa verifici si consumul masinii, iar daca apare o dereglare sa faci o vizita la un service specializat. Detectarea unei probleme din timp inseamna costuri reduse, asa ca vei evita anumite defectiuni costisitoare din punct de vedere financiar.

Desi pare un lucru minor, ar fi bine sa nu inlocuiesti lichidul de parbriz cu apa. In primul rand, parbrizul nu va mai fi curatat la fel de bine, iar daca temperaturile scad apa va ingheta si va din cauza ca isi mareste volumul acel vas va fi spart. Asta inseamna mai multi bani cheltuiti, insa ar fi bine sa inveti cum sa prelungesti durata de viata a masinii tale.

Condusul sportiv costa! Acest lucru l-am invatat deja de la scoala de soferi, insa multi uita si ajung sa plateasca mai mult pentru intretinerea automobilului. Acceleratia sau frana trebuie calcate cu moderatie, iar in acest fel automobilul tau va rezista pentru mai mult timp!