Cum sa ai o autonomie mai mare la o masina electrica pe timp de iarna
Cum sa ai o autonomie mai mare la o masina electrica pe timp de iarna

Cum sa ai o autonomie mai mare la o masina electrica pe timp de iarna


Cum sa ai o autonomie mai mare la o masina electrica atunci cand vine iarna. Ce trebuie sa stii daca temperaturile scad si cum ar trebui sa folosesti masina electrica in mod corect, pentru a te asigura ca bateria nu se va descarca mai repede.

Cum sa ai o autonomie mai mare la o masina electrica pe timp de iarna – Cuprins:

Cum sa ai o autonomie mai mare la o masina electrica atunci cand vine iarna

Autonomie masina electrica iarna
Autonomie masina electrica iarna

Masinile electrice reprezinta viitorul, insa trebuie sa recunoastem faptul ca producatorii inca mai lucreaza sa le perfectioneze, mai ales atunci cand vine vorba de autonomia acestora.

In cazul in care nu stiai, autonomia masinilor electrice scade atunci cand temperaturile scad sub 4 grade Celsius si automobilele nu numai ca pot fi conduse pe distante mai scurte, dar se vor incarca si mai greu.

Primul sfat pe care ni-l dau expertii este sa parcam automobilele electrice intr-un garaj, unde temperaturile nu sunt atat de scazute. Totodata, este recomandat ca masinile sa stea la incarcat pe cat de mult posibil, pentru ca autonomia sa ramana la un nivel ridicat.

Citeste si: Cum sa iti protejezi masina cand este ger. 10 componente care sunt afectate

Mai mult, producatorii de automobile ne sfatuiesc sa pornim incalzirea atunci cand conducem masina sau atunci cand aceasta este la incarcat.

Si daca tot am vorbit de incalzire, producatori auto precum Ford recomanda sa folosim scaunele si volanele incalzite ca o alternativa la incalzirea interiorului.

De ce? Ei bine, incalzirea habitaclului consuma mult mai multa energie pe timp de iarna, asa ca daca vrei sa te bucuri de o autonomie mai mare ar fi bine sa folosesti scaunele sau volanele incalzite ori sa reduci temperatura din interior la un nivel minim care iti permite sa beneficiezi si de putin confort.

Curatarea masinii de zapada
Curatarea masinii de zapada

De asemenea, daca parchezi masina afara si tocmai a nins, este indicat sa cureti automobilul de zapada. In primul rand, o faci pentru siguranta ta si a participantilor la trafic, iar in al doilea rand elimini greutatea aditionala a masinii si astfel autonomia nu va scadea foarte mult.

Bineinteles, viteza cu care circuli este foarte importanta. Drept urmare, atunci cand este foarte frig nu va trebui sa accelerezi foarte tare si va fi necesar sa reduci viteza pentru a putea folosi masina pentru mai multi kilometri.

Verifica si presiunea pneurilor, pentru ca este daca este prea mica atunci automobilul va consuma mai multa energie. De asemenea, asigura-te ca folosesti anvelope de iarna, pentru siguranta ta!

Asadar, daca ai decis sa iti cumperi o masina electrica sau deja conduci una, nu ar fi rau sa pui in practica aceste sfaturi ale producatorilor de automobile electrice. Nu de alta, dar te poti bucura mai mult de masina ta si in acelasi timp poti face si economii.