Cum sa procedezi daca iti pierzi cainele sau acesta fuge de acasa
Cum sa procedezi daca iti pierzi cainele sau acesta fuge de acasa

Cum sa procedezi daca iti pierzi cainele sau acesta fuge de acasa


Pierderea unui animal de companie este traumatizanta si pentru acesta, dar si pentru stapan. Tocmai de aceea, ar fi bine sa stii cum sa procedezi atunci cand iti pierzi animalul de companie si ce trebuie sa faci.

Cum sa procedezi cand iti pierzi cainele, ce trebuie sa faci

Caine pierdut
Caine pierdut

Atunci cand ti-ai dat seama ca animalul de companie a disparut, nu mai pierde timpul si fugi sa il cauti. Orice minut este important, asa ca grabeste-te, cainele tau s-ar putea sa fie prin apropiere.

De obicei, acestia stau prin zona pe care o stiu, asa ca daca a disparut recent s-ar putea sa il gasesti repede. De asemenea, ar fi bine sa il strigi pe nume si sa il chemi, pentru ca daca este in apropiere te-ar putea auzi si o sa vina cat de repede poate.

Dupa cum spuneam, timpul este esential, asa ca alcatuieste o mica echipa de salvare si puneti-va pe cautat. Folositi si o masina, pentru a acoperi o zona cat mai mare.

Social media poate face minuni cand este vorba de gasirea unor animale, iar o postare te poate ajuta sa il gasesti numaidecat. Roaga-ti prietenii sa dea share la postarea ta, in care ai pus o poza recenta, dar si informatii legate de nume sau numarul tau de telefon.

Afisele cu animale pierdute inca functioneaza, iar o poza cu cainele tau poate atrage atentia oamenilor. Pune afisele si in zona unde il scoti in parc, pentru ca animalul tau de companie se va duce in zonele pe care le cunoaste.

Din proprie experienta, va mai spunem ca ar fi bine sa mergeti si la cabinetele veterinare din apropiere, pentru ca oameni cu suflet duc acolo animalele pierdute. Intrebati si oamenii care au caini si ii plimba prin parc sau prin apropierea casei daca au vazut animalul vostru.

Cum sa iti cresti sansele de a gasi cainele in caz ca il pierzi

Labrador
Labrador

Chiar daca nu ai pierdut cainele, asta nu inseamna ca nu ti se poate intampla si tie. Tocmai de aceea, ar fi bine sa ii pui cainelui tau o zgarda personalizata, pe care sa treci numarul tau de telefon.

Asigura-te ca i-ai pus cainelui tau un microcip, pentru ca in acest mod sansele de a fi gasit cresc. Dupa microcipare, cainele este inregistrat intr-o baza de date electronica numita RECS (Registrul de Evidenta a Cainilor cu Stapan). Printre datele care se vor gasi pe acest microcip sunt si datele de contact ale stapanului.

Asadar, nu mai sta pe ganduri si urmeaza acesti pasi. Nu se stie niciodata cand ti se poate intampla, iar preventia este cea mai buna metoda de a avea grija de animalul tau de companie.

Nu uita ca in perioada sarbatorilor de iarna se pierd foarte multi caini din cauza petardelor si zgomotelor puternice. Cainii fug de frica, iar aceasta pierdere poate fi traumatizanta pentru ei.

Afla si cum sa iti dai seama ca un caine este constipat sau cum sa scoti petele si mirosul de urina de pe covor, dupa ce cainele si-a facut nevoile in casa.