Cum sa mananci kaki. Iata care sunt beneficiile acestui fruct si de ce este recomandat de nutritionisti. Supranumit „fructul zeilor”, kaki este gasit din ce in ce mai des pe rafturile din supermarket-uri, asa ca nu ar fi rau sa stii cum ar trebui sa il mananci.
Ce este fructul kaki?
Cum sa mananci kaki. In primul rand, ar trebui sa stii ca fructul kaki este originar din China, iar acolo este cunoscut sub denumirea de „Marul Orientului”, deoarece forma semana cu cea a unui mar.
Conform Wikipedia, culoarea fructelor variaza de la galben la portocaliu, atunci cand sunt foarte coapte.
Citeste si: Cultivarea capsunilor. Cum sa o faci si care este cea mai buna perioada
Gustul fructelor de kaki este asemanat cu un mix de caise si prune, insa acestea au o textura foarte moale. Totodata, fructele sunt dulci si zemoase. Textura poate fi asemanata cu cea a unei pere, insa un pic mai moale.
Pentru ca de multe ori gasim aceste fructe galbene, adica nu foarte coapte, le poti tine langa o banana sau un mar si isi vor atinge maturitatea.
De asemenea, se poate folosi o punga de hartie in care pui un mar sau o banana, iar fructele de kaki se vor coace mai repede. Atunci o sa stii si cum sa mananci kaki.
Daca fructele de kaki au o parte maro, acestea nu trebuie aruncate. Acolo se afla o acumulare de zahar, insa fructele sunt bune de mancat!
Care sunt beneficiile fructelor de kaki?
Pe primul loc se afla alungarea stresului si oboselii, pentru ca fructele contin zahar si potasiu. Fructele sunt pline de vitamina A, vitamina C, vitamina E, vitamina K, vitamina B6, cupru si magneziu.
De asemenea, fructele de kaki sunt pline de antioxidanti, iar continutul ridicat de fibre are proprietati laxative, fiind un remediu natural impotriva constipatiei. De aceea este necesar sa stii si cum sa mananci kaki.
Un fruct de kaki are 113 calorii, contine un gram de proteine, 0.3 grame de grasimi, 6 grame de fibre si 31 grame de carbohidrati.
Totodata, cei ce sufera de boli de inima pot consuma kaki pentru a echilibra o dieta nesanatoasa.
Kaki mai este recmandat in dietele pentru slabit, pentru combaterea depresiei, anemiei, dar si pentru a proteja organismul impotriva bacteriilor precum E.Coli si Stapylococcus.
Cum sa mananci kaki
Pentru ca vorbim de fructe de import, mai mult ca sigur aceste fructe sunt stropite. Drept urmare, nu iti recomandam sa consumi si coaja acestor fructe, chiar daca le speli foarte bine.
Asadar, primul pas pe care trebuie sa il faci este sa tai fructul pe jumatate, iar apoi sa indepartezi coada exact cum faci atunci cand mananci rosii.
Dupa aceea, curata fructul de coaja, iar apoi il poti taia felii ca pe un mar sau il poti consuma ca atare.
Miezul poate fi mancat si cu ajutorul unei lingurite, in acelasi mod cum poti manca si un kiwi. Kaki mai poate fi consumat si in salate sau prajituri.