Cum sa alegi cuptorul perfect pentru bucataria ta
Cum sa alegi cuptorul perfect pentru bucataria ta

Cum sa alegi cuptorul perfect pentru bucataria ta


Cum sa alegi cuptorul pentru bucataria ta. Cuptorul reprezinta partea centrala a oricarei bucatarii, acesta fiind unul dintre cele mai importante electrocasnice din casele noastre.

Atunci cand te muti la casa noua sau cand, pur si simplu, stii ca trebuie sa iti cumperi un nou cuptor, trebuie sa ai toate informatiile necesare pentru a putea face o alegere buna.

Cum sa alegi cuptorul perfect pentru bucataria ta – Cuprins:

Cum sa alegi cuptorul. De cate feluri sunt acestea?

Cuptor in bucatarie
Cuptor in bucatarie

Cuptorul pe care il vei alege trebuie sa acopere nevoile tale si ale familiei tale, fiecare model avand de partea sa anumite puncte forte. Cele mai des intalnite cuptoare sunt cele pe gaz si cele electrice.

Chiar daca nu sunt decat doua tipuri principale de cuptoare, alegerea nu este deloc una usoara pentru cei mai multi dintre noi.

Asa cum spuneam si mai devreme, fiecare tip de cuptoare vine la pachet cu anumite avantaje si cu anumite dezavantaje.

Asadar, trebuie sa stim de la bun inceput ceea ce ne dorim de la cuptorul pe care il vom cumpara.

Prin intermediul acestor randuri vrem sa va oferim o mana de ajutor in acest sens si sa va explicam punctele forte de care beneficiaza fiecare tip de cuptor.

Cuptorul pe gaz

Cuptor pe gaz
Cuptor pe gaz

Cum sa alegi cuptorul. Incepem cu cel mai des intalnit cuptor din bucatariile noastre, si anume cuptorul pe gaz.

Cei mai multi dintre cei care opteaza pentru acest tip de cuptor se gandesc in primul si primul rand la fiabilitatea ridicata de care beneficiaza un cuptor pe gaz.

Apoi, costurile relativ scazute joaca, bineinteles, un rol important in alegerea multora.

De asemenea, este important de remarcat ca un cuptor pe gaz poate fi incorporat in mobila de bucatarie sau poate fi amplasat independent.

Chiar daca acest tip de cuptor trebuie alimentat direct la reteaua de gaz, cele mai multe dintre modele au nevoie si de curent electric pentru aprinderea flacarii sau pentru functionarea ventilatorului.

Un alt avantaj extrem de important de care beneficiaza cuptorul pe gaz este ca se incinge foarte repede, caldura venind instant dupa aprinderea unui ochi la aragaz.

Gospodinele apreciaza in mod deosebit si faptul ca acest tip de cuptor nu usuca mancarea, umiditatea fiind mai bine pastrata datorita vaporilor degajati.

Nu in cele din urma, mai trebuie spus faptul ca un cuptor pe gaz este independent, acesta putand functiona fara probleme si in cazul unei pene de curent.

Cuptorul electric

Cum sa alegi cuptorul pentru bucatarie
Cum sa alegi cuptorul pentru bucatarie

Cum sa alegi cuptorul pentru bucataria ta. Cuptorul electric a intrat in atentia oamenilor in special in ultimii ani, acesta devenind din ce in ce mai popular datorita avantajelor de care beneficiaza.

Cuptorul electric este un aparat electrocasnic modern care vine la pachet cu multe dintre avantajele de care se bucura si un cuptor clasic pe gaz.

Citeste si: Autocuratare pirolitica. Cum sa folosesti aceasta functie de curatare a cuptorului

Acesta vine de cele mai multe ori si cu un design atractiv si in ton cu vremurile actuale, potrivindu-se foarte bine intr-o bucatarie moderna.

De asemenea, in cazul acestui tip de cuptor putem vorbi si despre o foarte mare usurinta in a il utiliza. In plus, cuptoarele electrice pot fi montate extrem de usor, acestea nedepinzand de o retea la care trebuie racordate.

Daca vrem sa vorbim despre modul de functionare al unui cuptor electric, trebuie sa spunem ca acesta coace mancarea cu ajutorul unui element care radiaza caldura, plasat fie in zona inferioara, fie in cea superioara.

In schimb, trebuie sa mentionam ca in cazul acestuia, caldura degajata este mai uscata si distribuita uniform.

Cuptor electric
Cuptor electric

Cum sa alegi cuptorul pentru bucatarie. Cuptoarele electrice beneficiaza de un sistem performant de control al temperaturii, setarile putand fi reglate extrem de usor de catre oricine.

Este un avantaj important de care se bucura acest tip de cuptoare, retetele putand fi urmate intocmai de fiecare data.

Asa cum spuneam, cuptoarele electrice sunt considerate niste aparate electrocasnice moderne, acestea putand fi prevazute si cu diverse functii suplimentare.

Spre exemplu, acestea pot fi dotate cu functii precum arderea de tip grill sau cu programe speciale de copt pizza. De asemenea, unele modele sunt echipate cu elemente care se incalzesc doar putin, pentru a mentine orice mancare calda.

In cele din urma, trebuie sa mai spunem si faptul ca un cuptor electric poate fi curatat extrem de usor. Mai mult decat atat, unele modele sunt echipate cu functii de curatare pirolitica sau catalitica.

Curatarea pirolitica face cuptorul sa se incalzeasca la o temperatura extrem de ridicata, resturile alimentare si grasimile transformandu-se in cenusa.